Favoritmi prezidentských volieb zostávajú Jan Fischer a Miloš Zeman

NETKY.SK • 8 November 2012, 15:21 • 2 min
Favoritmi prezidentských volieb zostávajú Jan Fischer a Miloš Zeman

Favoritmi prezidentských volieb zostávajú Jan Fischer a Miloš Zeman - Politika Ide o prvý prieskum zverejnený po uzavretí kandidatúr pred dvoma dňami, aj keď údaje Median zbieral ešte pred týmto termínom. Favoritmi českých prezidentských volieb zostávajú

slovakia

left justify in out

Ide o prvý prieskum zverejnený po uzavretí kandidatúr pred dvoma dňami, aj keď údaje Median zbieral ešte pred týmto termínom.

Favoritmi českých prezidentských volieb zostávajú aj podľa výsledkov nového prieskumu verejnej mienky expremiéri Jan Fischer a Miloš Zeman.

img
 

Z prieskumu agentúry Median vyplýva, že sa rozdiel medzi oboma favoritmi o čosi zmenšil. Jana Fischera by volilo 32,5 percenta a Miloša Zemana 24,5 percenta respondentov.

Tretia priečka patrí už so značným odstupom lídrovi TOP 09 a šéfovi českej diplomacie Karlovi Schwarzenbergovi, ktorého by volilo 7,5 percenta opýtaných.

img
 

Ide o prvý prieskum zverejnený po uzavretí kandidatúr pred dvoma dňami, aj keď údaje Median zbieral ešte pred týmto termínom.

Ako informuje internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na sociológa Daniela Prokopa zo spoločnosti Median, mierne zvýšenie Zemanovej podpory možno v obmedzenej miere pripísať oznámeniu KSČM, že Vladimír Remek sa do boja o Pražský hrad nezapojí. Fischera zatiaľ viac oslabuje vzostup alternatívnych nestraníckych kandidátov Vladimíra Franza a Táni Fischerovej, ktorých podpora sa zvýšila zrejme aj pod vplyvom medializácie ich úspešného zozbierania potrebného množstva podpisov.

V prieskume figurovali ešte aj uchádzači, ktorí napokon podmienky pre kandidatúru nesplnili. Klára Samková, Karel Randák, Vladimír Remek, Tomáš Vandas, Ladislav Jakl, Petr Cibulka a Jiří Karas získali po sedem percent hlasov.

Naopak, podnikateľ Tomio Okamura, ktorý podmienky splnil a je oficiálne registrovaným kandidátom, v prieskume ešte nefiguroval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona