Favorit prezidentských volieb Jan Fischer odovzdal prihlášku ako prvý

NETKY.SK • 22 Október 2012, 14:24 • 2 min
Favorit prezidentských volieb Jan Fischer odovzdal prihlášku ako prvý

Favorit prezidentských volieb Jan Fischer odovzdal prihlášku ako prvý - Politika Prezidentské voľby sa uskutočnia 11. a 12.

slovakia

left justify in out

img

Prezidentské voľby sa uskutočnia 11. a 12. januára 2013. Prihlášky musia uchádzači odovzdať do 6. novembra.

Ako prvý odovzdal dnes oficiálnu prihlášku na české prezidentské voľby bývalý premiér Jan Fischer. Jeho kandidatúru podporilo svojím podpisom 101.761 voličov, informoval osobne na tlačovej konferencii.

Favorit českých prezidentských volieb podpísal pred zrakmi médií svoju kandidátnu listinu, ktorú následne spolu s 19.515 petičnými hárkami s podpismi doručil na ministerstvo vnútra člen jeho volebného výboru profesor Jan Pirk. 

Ten zdôraznil, že "nový prezident musí byť skutočne nestranícky a nezávislý. Je nevyhnutné, aby bol navrhnutý občanmi, nie politikmi v Snemovni či Senáte," citoval Pirka spravodajský server Novinky.cz.

Ďalšími členmi Fischerovho volebného výboru sú napríklad bývalá tajomníčka zosnulého prezidenta Václava Havla Sabina Tančevová či mecenáška Národného divadla Dadja Altenburg-Kholová.

Novinky.cz uviedli, že hlavný Fischerov protikandidát Miloš Zeman v súčasnosti disponuje približne 96.000 podpismi a očakáva, že hranicu 100.000 dosiahne do týždňa.

Prezidentské voľby sa uskutočnia 11. a 12. januára 2013. Prihlášky musia uchádzači odovzdať do 6. novembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies