Faux pas amerického prezidenta: Obama si ministra pomýlil so spevákom

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 12:25 • 2 min
Faux pas amerického prezidenta: Obama si ministra pomýlil so spevákom

LONDÝN - Americký prezident Barack Obama počas minulotýždňového summitu krajín G8 opakovane oslovoval britského ministra financií Georgea Osborna "Jeffrey", informovali vo štvrtok tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Na summite ôsmich najbohatších krajín sveta v Severnom Írsku celkovo trikrát hovoril o "Jeffreym Osbornovi" ako o svojom "priateľovi", s ktorým "plne" súhlasí vo veci britského záujmu bojovať proti daňovým podvodom. Keď neskôr zistil, že sa pomýlil, na svojom faux pas sa schuti zasmial. 

"Prepáč, človeče. Musel som si ťa pomýliť s mojím obľúbeným R'n'b spevákom," ospravedlnil sa členovi vlády premiéra Davida Camerona. Podľa britských médií bol šéf britského rezortu financií z Obamovej opakovanej chyby "poriadne a viditeľne" rozladený. Jeho skutočným menom totiž bolo Gideon Oliver, no ako 13-ročný si ho zmenil na Georgea, keďže s pôvodnými menami nebol spokojný.

Celú situáciu vtipne okomentoval aj samotný spevák: "Povedzte ministrovi, že keď prídem do Washingtonu, tak spravíme spolu nejaký duet."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies