Fauci vyzýva ľudstvo, aby sa nechalo zaočkovať. Na značke vakcíny mu nezáleží

NETKY.SK • 25 Február 2021, 17:01 • 2 min
Fauci vyzýva ľudstvo, aby sa nechalo zaočkovať. Na značke vakcíny mu nezáleží

WASHINGTON - Popredný americký expert na infekčné choroby Anthony Fauci vyzýva ľudí, aby sa proti koronavírusu nechali zaočkovať čo najskôr akoukoľvek dostupnou vakcínou.

slovakia

left justify in out

Výsledky štúdie, podľa ktorej má nová vakcína od spoločnosti Johnson & Johnson vysokú účinnosť proti vážnym formám ochorenia COVID-19 už po podaní jednej dávky, označil za vynikajúcu správu. Očakáva sa, že federálny Úrad pre kontrolu potravín a liekov (FDA) vakcínu schváli na núdzové použitie v najbližších dňoch.

 

img

 

Fauci na ľudí apeloval, aby sa novou vakcínou, pokiaľ bude dostupná, nechali zaočkovať a nečakali na o niečo efektívnejšie vakcíny od firiem Pfizer alebo Moderna.

 

Situáciu označil za preteky medzi rýchlosťou šírenia vírusu a postupom vakcinačnej kampane. "Čím dlhšie budete čakať s vakcináciou, tým vyššia je šanca, že vírus získa nový variant alebo mutáciu," povedal Fauci.

 

img


Ako dodal, v USA je v súčasnosti najrozšírenejší britský variant vírusu, aktuálne dostupné vakcíny sú však proti nemu jednoznačne účinné.

Anthony Fauci, ktorý je riaditeľom amerického Národného inštitútu pre alergie a infekčné choroby, tiež tento mesiac uviedol, že do začiatku leta by každý obyvateľ USA mal mať možnosť dostať vakcínu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona