Fats Jazz Band vystúpia v bratislavskom V-klube

NETKY.SK • 25 Január 2016, 12:48 • 2 min
Fats Jazz Band vystúpia v bratislavskom V-klube

BRATISLAVA - Slovenská kapela Fats Jazz Band vystúpi 13. februára v bratislavskom V-klube v rámci podujatia Swingový Valentín. Počas večera sa návštevníci a návštevníčky budú môcť zdarma naučiť tanečné kroky od lektorov tanečnej školy B-Swing Mariett Parrákovej a Juraja Guldána.

slovakia

left justify in out

Česká Prvorepubliková móda predstaví napríklad dámske i pánske modely večerných šiat z 20. až 40. rokov minulého storočia. K dispozícii bude aj vintage fotokútik Andreja Manna.


"Už tretí rok usporadúvame tematické tančiarne, ktorými by sme chceli oživiť a nadviazať na dlhoročnú tradíciu bratislavských, alebo lepšie povedané prešporských tančiarní. Málokedy majú ľudia možnosť vypočuť si hotdžezovú a swingovú hudbu z počiatkov džezu v jej pôvodnej podobe, na originálne historické hudobné nástroje a bez moderných prímesí. A ešte menej zriedkavo si na ňu môžu zatancovať, keďže táto hudba nebola pôvodne koncertná, ale tanečná. Preto sme sa rozhodli priblížiť celú atmosféru tejto očarujúcej doby v podobe, v akej ju zažívali aj ľudia v 20. až 40. rokoch minulého storočia, čiže v nočnom klube, patrične oblečení, s pohárom dobrého vínka a pri tanci. V sále bude pripravený dostatočne veľký tanečný parket, ale aj vyvýšené miesta pre netancujúcich poslucháčov. Veríme, že spolu s Národným osvetovým centrom sprostredkujeme návštevníkom zážitok, na aký budú ešte dlho spomínať," uviedla spoluorganizátorka Jana Dekánková.


Fats Jazz Band je deväťčlenný swingový orchester, ktorý oživuje tradíciu džezu a swingu 30. a 40. rokov minulého storočia. Založil ho klavirista a saxofonista Ladislav Fančovič a okrem neho v ňom pôsobia aj Michal Matejka (gitara), Ľubomír Kamenský (trúbka, kornet), Patrik Fičor (bicie), Branislav Belorid (trombón), Pavol Kušík (kontrabas), Pavol Hoďa (klarinet, tenor saxofón), spomínaná Jana Dekánková (spev) a Matúš Uhliarik (spev, klavír). V roku 2012 vydali debutovú štúdiovku s názvom ...In Fats Waller's Rhytm..., pri tvorbe ktorej sa inšpirovali autentickými nahrávkami amerického klaviristu a skladateľa Thomasa "Fats“ Wallera z rokov 1928 až 1943. V roku 2014 vydali album Twenty-Four Hours A Day, ktorý obsahuje 24 skladieb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies