Fatálnu nehodu turistického vlaku spôsobili termity

NETKY.SK • 29 Apríl 2011, 07:22 • 2 min
Fatálnu nehodu turistického vlaku spôsobili termity

Fatálnu nehodu turistického vlaku spôsobili termity - Svet Za fatálnu nehodu turistického vlaku na Taiwane, pri ktorej zahynulo päť čínskych turistov, môžu termity. Uviedol to dnes lesnícky expert vyšetrujúci príčiny tragédie.

slovakia

left justify in out

img

Za fatálnu nehodu turistického vlaku na Taiwane, pri ktorej zahynulo päť čínskych turistov, môžu termity. Uviedol to dnes lesnícky expert vyšetrujúci príčiny tragédie.
      Vlak úzkorozchodnej železnice sa v stredu prevrátil neďaleko horského strediska A-li-šan na po tom, ako na trať spadol strom. Podľa experta Wang Ja-nana boli na príčine termity, ktoré v storočnom strome vyhrýzli veľkú dieru.
      Poškodený strom sa zrútil na trať práve v momente, keď tadiaľ prechádzal vlak, vezúci prevažne turistov z Číny. Strom zasiahol priamo jeden z vozňov, ktorý sa v dôsledku nárazu prevrátil. O niekoľko sekúnd sa vykoľajili aj ďalšie vozne zachytené konármi.
      Lesná železnica v národnom parku A-li-šan začína v meste Ťia-i na juhu Taiwanu a vinie sa východným smerom strmými horskými úbočiami. Patrí medzi najvyhľadávanejšie turistické atrakcie ostrova; počas sezóny ju denne využije až 4000 najmä čínskych turistov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies