Fatah a Hamás predstavia vládu národnej jednoty: Izraelský premiér varuje!

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 07:31 • 2 min
Fatah a Hamás predstavia vládu národnej jednoty: Izraelský premiér varuje!

RÁMALLÁH - Palestínske hnutia Fatah a Hamás v pondelok predstavia spoločnú "vládu národnej jednoty".

slovakia

left justify in out

Tá sa má skladať z technokratov navrhnutých oboma donedávna ešte znepriatelenými frakciami. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu však medzinárodné spoločenstvo ešte v nedeľu varoval, aby novú vládu neuznávali. Dôvodom je podľa neho fakt, že Hamás je "teroristická organizácia vyzývajúca na zničenie Izraela". "Medzinárodná komunita by ju (palestínsku vládu) nemala uznať. Neprospeje to mieru, len to posilní teror," dodal.

 

Fatah a Hamás informovali o zámere zostaviť spoločnú vládu ešte 23. apríla. Znepriatelené palestínske frakcie ešte v roku 2011 uzavreli Egyptom sprostredkovanú dohodu o prímerí, tú sa však až doteraz nepodarilo uviesť do praxe. Izrael doteraz oficiálne rokoval len s Fatahom a rozhovory s militantným Hamásom dlhodobo odmieta. V reakcii na oznámenie palestínskej vlády národnej jednoty preto ešte v apríli okamžite rozhodol o pozastavení vzájomných mierových rokovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies