Fassbender pred obsadením do filmu nikdy nehral Assassin's Creed

NETKY.SK • 28 December 2015, 09:28 • 2 min
Fassbender pred obsadením do filmu nikdy nehral Assassin's Creed

BRATISLAVA - Nemecko-írsky herec Michael Fassbender pred prijatím úlohy vo filme Assassin's Creed nikdy nehral jeho hernú predlohu.

slovakia

left justify in out

„Predtým, než za mnou prišli ľudia (zo spoločnosti Ubisoft, pozn. red.), som to nikdy nehral,“ priznal 38-ročný predstaviteľ hlavného hrdinu pre magazín Entertainment Weekly. "Po tom (ako mi ponúkli túto prácu), som to hral najmä preto, aby som pochopil telesnú stránku postavy,“ prezradil a dodal, že sa pri nakrúcaní snažia vytvoriť niečo výnimočné. "Sme presvedčení, že celý koncept okolo toho je výnimočný a chceme mu čo najlepšie poslúžiť,“ skonštatoval.


Fassbender, ktorý v čase rozhovoru nakrúcal v Španielsku, v snímke stvárni zručného zabijaka Calluma Lyncha. „Vo videohre je veľa parkouru. Čepele pripevnené k zápästiam. Ide o to dostať sa blízko k cieľu, je to o boji z blízka,“ vysvetlil herec. Ako pritom pre magazín poznamenal režisér snímky Justin Kurzel, rodák z nemeckého Heidelbergu robil veľa kaskadérskych kúskov sám. Vo filme, ktorého uvedenie do kín je naplánované na december 2016, sa tiež predstavia Jeremy Irons, Brendan Gleeson či Marion Cotillard.


Michael Fassbender zaujal v roku 2008 hlavnou rolou v dráme Hlad, ktorá bola zároveň jeho prvou spoluprácou s režisérom Stevom McQueenom. Okrem toho si zahral aj v miniseriáli Bratstvo neohrozených (2001) či snímkach 300 (2006), Jazero smrti (2008), Fish Tank (2009), Nehanební bastardi (2009), Centurion (2010), Nebezpečná metóda (2011), Skrat (2011), Jana Eyrová (2011), Prometheus (2012), Konzultant (2013) alebo Frank (2014). Stvárnil tiež Magneta v komiksovkách X-Men: Prvá trieda (2011) a X-Men: Budúca minulosť (2014). Za stvárnenie muža závislého od sexu v McQueenovej dráme Hanba (2011) si vyslúžil British Independent Film Award a nominácie na Zlatý glóbus, BAFTA alebo Satellite Award. V roku 2014 si za vedľajšiu rolu v historickej dráme 12 rokov otrokom na konto pripísal zatiaľ jedinú nomináciu na Oscara a tiež ďalšie nominácie na Zlatý glóbus, BAFTA alebo Satellite Award. Najnovšie ho mohli diváci a diváčky vidieť v snímkach Macbeth (2015) a Steve Jobs (2015), ktorá mu vyniesla tretiu nomináciu na cenu Hollywoodskej asociácie zahraničných novinárov (HFPA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies