Fašiangový sprievod v Múzeu slovenskej dediny môžu doplniť i návštevníci

NETKY.SK • 15 Február 2023, 14:30 • 2 min
Fašiangový sprievod v Múzeu slovenskej dediny môžu doplniť i návštevníci

MARTIN - Fašiangovú atmosféru si môžu v nedeľu (19. 2.) vychutnať návštevníci Múzea slovenskej dediny Slovenského národného múzea (SNM) v Martine na podujatí Už sa fašiang kráti. Informovala o tom kultúrno-propagačná manažérka SNM v Martine Milena Kiripolská.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že vo fašiangovom sprievode so začiatkom o 10.30 h, 12.30 h a 14.30 h sa predstavia členovia folklórnej skupiny Limbora z Prečína. "Za náreku plačiek a veselej muziky pochovajú basu, ktorá bude odpočívať až do vzkriesenia na Veľkú noc. Do programu sa budú môcť zapojiť aj návštevníci, ak prídu v maske a doplnia náš sprievod," uviedla. Zatancovať a zaspievať si budú môcť spolu s tradičnými maškarami – chlapom v koši, turoňom, chriapou, prespankou, babou naopak či jazdcom na koni. Počas podujatia nebudú chýbať ani ukážky a predaj výrobkov od ľudovoumeleckých výrobcov. Každý päťdesiaty návštevník Múzea slovenskej dediny získa voľnú vstupenku do všetkých expozícií SNM v Martine na rok 2023, dodala Kiripolská. Podujatie podporilo OZ Jahodnícke háje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies