Fašiangové slávnosti budú patriť ľudovým zvykom a gurmánskym špecialitám

NETKY.SK • 17 Január 2012, 07:57 • 2 min
Fašiangové slávnosti budú patriť ľudovým zvykom a gurmánskym špecialitám

Fašiangové slávnosti budú patriť ľudovým zvykom a gurmánskym špecialitám

slovakia

left justify in out

img

Tohtoročné fašiangové slávnosti sa budú v Nitre konať 21. februára. Na Svätoplukovom námestí organizuje mesto v tento deň Fašiangový jarmok, na ktorom sa už tradične predstavia výrobcovia ľudovo-umeleckých výrobkov. Súčasťou osláv bude aj tento rok tradičná zabíjačka s ukážkou výroby a predajom zabíjačkových špecialít a najrozličnejších gurmánskych pochúťok. "V popoludňajších hodinách na námestie zavíta karnevalový sprievod. Záver jarmoku bude patriť symbolickému pochovávaniu basy," informoval Andrej Jančovič z Mestského úradu v Nitre. 
      Fašiangové veselice sa v Nitre už tradične stretávajú s veľkým záujmom Nitranov. Pravidelne sa na nich zúčastňujú folklórne a umelecké súbory z mesta i širšieho okolia. Sú zároveň príležitosťou na spoznávanie pôvodných regionálnych tradícií nielen formou koncertov, ale aj rôznych predstavení, akým bolo napríklad minuloročné pásmo Fašiangy na Ponitrí. Pravidelný jarmok zasa ponúka možnosť ochutnať rôzne tradičné jedlá a gurmánske špeciality z nitrianskeho regiónu i z iných krajov Slovenska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies