Fašiangové šišky.

NETKY.SK • 11 Február 2013, 08:36 • 2 min
Fašiangové šišky.

Fašiangové šišky. Gurmán Suroviny 1 kg hladkej múky, 500-600 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 2 ČL soli, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, 42 g droždia, 1 cm plátok masla, olej na vyprážane, Príprava Múku preosejeme, v strede urobíme jam

slovakia

left justify in out

imgSuroviny:

1 kg hladkej múky, 500-600 ml vlažného mlieka, 1 vajce, 2 PL kryštálového cukru, 2 ČL soli, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, 42 g droždia, 1 cm plátok masla, olej na vyprážane,

Príprava:

Múku preosejeme, v strede urobíme jamku, dáme do nej cukor, soľ, rozmrvené droždie a zalejeme troškou vlažného mlieka. Počkáme kým sa urobí kvások, pridáme ostatné suroviny, zmiesime a necháme cesto nakysnúť. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, vykrajujeme kolieska, ktoré z oboch strán vyprážame na oleji. Necháme odtiecť od oleja, posypeme ich cukrom a každú šišku môžeme dať kúsok lekváru.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies