Fašiangové krapne.

NETKY.SK • 13 Február 2013, 08:21 • 2 min
Fašiangové krapne.

Fašiangové krapne. Gurmán Suroviny ½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprá

slovakia

left justify in out

imgSuroviny:

½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprážanie,

Príprava:

Z vlažného mlieka, droždia, trošku cukru a soli si pripravíme kvások. Ten potom nalejeme do preosiatej múky, pridáme zmäknutý palmarín, vajíčka a vypracujeme vláčne cesto. Potom zapracujeme do cesta pomarančovú kôru, hrozienka a očistené a na kocky nakrájané jablká. Znovu necháme pokysnúť. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vykrajujeme z cesta krapne, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Posýpame práškovým cukrom, do ktorého sme pridali škoricový cukor.

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies