Fašiangové krapne. Gurmán Suroviny ½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprá
Suroviny:
½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g palmarínu, 2 vajcia, 300 g jabĺk, 100 g hrozienok, 75 g kandizovanej pomarančovej kôry, cukor a škoricový cukor na posypanie, olej na vyprážanie,
Príprava:
Z vlažného mlieka, droždia, trošku cukru a soli si pripravíme kvások. Ten potom nalejeme do preosiatej múky, pridáme zmäknutý palmarín, vajíčka a vypracujeme vláčne cesto. Potom zapracujeme do cesta pomarančovú kôru, hrozienka a očistené a na kocky nakrájané jablká. Znovu necháme pokysnúť. Pomocou dvoch veľkých lyžíc vykrajujeme z cesta krapne, ktoré vyprážame z oboch strán na oleji. Posýpame práškovým cukrom, do ktorého sme pridali škoricový cukor.
Prajeme dobrú chuť.
Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš
účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.
Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR
Foto: le="text-align: justify;">
Suroviny:
½ kg hladkej múky, 100 g cukru, 1/8 litra vlažného mlieka, 1 kocku droždia, 75 g pa
Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk