Fashion LIVE! prinesie do kín snímky zo sveta módy

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 09:00 • 2 min
Fashion LIVE! prinesie do kín snímky zo sveta módy

BRATISLAVA – Módne podujatie Fashion LIVE! prinesie v dňoch 18. až 21. apríla po prvý raz na Slovensko filmový festival Fashion LIVE! Film Festival, v rámci ktorého uvedú v priestoroch Cinema City v bratislavskom Auparku spolu 35 filmov a krátkych videí zo sveta módy.

slovakia

left justify in out

Program podujatia divákom a diváčkam priblíži tvorbu dizajnérov, prípravu módnych kolekcií a prehliadok na mólach a dá im možnosť vychutnať si umeleckú stránku módneho priemyslu, ktorá zohráva vo fashion premietaniach významnú úlohu. "Sme veľmi radi, že do programu festivalu sa nám podarilo získať úplné novinky, ktoré doposiaľ neboli zaradené do distribúcie slovenských kín. Program sme zámerne rozdelili do niekoľkých sekcií, ktoré sa dotýkajú rôznych tém v oblasti módy. Zaujímavá bude napríklad samostatná sekcia krátkych slovenských a českých filmov, ktorá by mala byť zároveň impulzom pre ďalšiu filmovú tvorbu zameranú na fashion,“ uviedla manažérka projektu Fashion LIVE! Zora Husarčíková.

Okrem sekcie slovenských a českých fashion filmov si diváci a diváčky budú môcť pozrieť snímky v sekciách Fashion ikony, Sustainable Fashion a Selekcia z filmového festivalu Fashionclash.

Podujatie otvorí dokumentárna snímka The Gospel According to André (2017) zachytávajúca život svetoznámeho editora a stylistu Andrého Leona Talleya. Spolu s ním sa vo filme objaví aj Anna Wintour, Whoopi Goldberg či Tom Ford. Film rozpovedá príbeh chlapca, ktorý vyrastal s časopisom Vogue v ruke a neskôr zaujal verejnosť svojou neomylnou schopnosťou odhaliť talent a potenciál u dovtedy neznámych dizajnérov.

Informácie agentúre SITA poskytla Jana Bolgáčová zo spoločnosti Dynamic Relations.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies