Fasel spokojný s priebehom príprav: "Meškanie nie je nič nezvyčajné"

NETKY.SK • 1 Apríl 2011, 07:16 • 2 min
Fasel spokojný s priebehom príprav: "Meškanie nie je nič nezvyčajné"

Fasel spokojný s priebehom príprav: "Meškanie nie je nič nezvyčajné"

slovakia

left justify in out

img

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Rene Fasel spolu s generálnym sekretárom Horstom Lichtnerom vo štvrtok absolvovali kontrolnú návštevu Slovenska a vyjadrili veľkú spokojnosť s priebehom príprav majstrovstiev sveta. Podujatie štartuje už o necelý mesiac v Bratislave a Košiciach a šéf svetového hokeja vyzdvihol najmä schopnosť organizačnej komisie vyrovnať sa v krátkom čase so všetkými otázkami ohľadom organizácie, vyzdvihol tiež rekonštruovaný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave.
Dvaja najvyšší funkcionári IIHF si počas krátkej návštevy prezreli bratislavský "zimák" i blízky hotel, v ktorom budú počas svetového šampionátu ubytovaní zástupcovia federácie, a taktiež rokovali s predstaviteľmi organizačného výboru. Pre časovú zaneprázdnenosť nenavštívili druhé hostiteľské mesto Košice. "Veľmi nás očarila nová hokejová hala v Bratislave, vzhľadom na to, aký krátky čas ubehol odkedy sme sa rozhodli prideliť MS Slovensku a vzhľadom na všetky záležitosti, s ktorými sa organizačný výbor vyrovnal veľmi dobre. Videli sme hlavnú halu a dve tréningové haly a taktiež nádherné šatne pre hráčov. Naozaj sa teším na vhodenie úvodného buly. V hokejovej republike som sa cítil naozaj skvele a teším sa na koniec apríla a fantastický šampionát," povedal Fasel.
Šéf IIHF taktiež pozval na Slovensko všetkých hokejových fanúšikov a vyjadril prianie, aby domáci tím konečne prekonalo kliatbu organizátorov šampionátov. "Bratislava je krásne mesto, je tu krásna aréna, jediné, čo nemôžeme mať pod kontrolou, je výsledok slovenského tímu. Rád by som pripomenul, že posledný tím, ktorý vyhral domáce majstrovstvá, bol Sovietsky zväz v roku 1986 v Moskve. Možno práve 25 rokov je dobré znamenie pre slovenský tím, aby sa stal majstrom sveta na domácej pôde," pokračoval Fasel. Aj keď sa tentokrát nedostal do metropoly východu, spomenul si aj na svoju návštevu Košíc z minulého roka: "Bol som tam vlani a taktiež som bol nadšený. Každý na Slovensku vie, že Košice dnes večer hrajú s Popradom a že vyhrali prvý zápas finále."
Fasel sa vyjadril aj k niektorým otázkam, ktoré trápia slovenskú verejnosť, napríklad, k prestavbe bratislavského štadióna, na ktorom necelý mesiac pred štartom šampionátu stále prebiehajú stavebné práce. "Spomínam si na MS v Petrohrade v roku 2000, keď sme tesne pred otváracím zápasom dokončovali nejaké schodiská. A nezabudnime na Prahu, kde sme mali hrať v roku 2003 a nakoniec sme to vymenil s Fínskom a šampionát sa konal až v roku 2004. Nie je nezvyčajné, že dokončujeme na poslednú chvíľu. Vlastne sme v predstihu, keď skončíme 15. apríla, zostane nám ešte týždeň," odpovedal.
"Hlavná časť bola prehliadka arény, kde bol vlastne naposledy v júni minulého roku a na vlastné oči videl ten progres. Takisto si bol pozrieť hotel, ktorý stojí vedľa, pretože tam budú bývať okrem exekutívy aj pracovníci sekretariátu IIHF a tímy. Vyslovil spokojnosť s prípravami a teší sa na 29. apríla. Drží palce, aby kolaudácia aj všetko ostatné dobre dopadlo," dodal k Faselovej návšteve šéf organizačnej komisie Igor Nemeček.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona