Fasel na summite vyzval vedenie NHL, aby počas ZOH 2014 prerušilo súťaž

NETKY.SK • 25 August 2010, 12:13 • 2 min
Fasel na summite vyzval vedenie NHL, aby počas ZOH 2014 prerušilo súťaž

Fasel na summite vyzval vedenie NHL, aby počas ZOH 2014 prerušilo súťaž

slovakia

left justify in out

img

Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Rene Fasel na Svetovom hokejovom summite v Toronte opäť vyzval vedenie zámorskej NHL, aby počas ZOH 2014 v Soči prerušilo súťaž. Podľa neho je olympiáda najlepšou reklamou pre ľadový hokej. Na vrcholnom stretnutí najvyšších a najvplyvnejších hokejových predstaviteľov planéty sa zúčastňujú aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja a člen exekutívy IIHF Juraj Široký i bývalý reprezentačný tréner, v súčasnosti člen VV SZĽH a manažér hokejových programov Ján Filc.
      "Hlboko rešpektujem NHL," uviedol Fasel pred vysokopostavenými mužmi svetového hokeja. "Je to jediná profesionálna liga, ktorá sa preruší na dva týždne počas olympiády. Ale to, čo sme dosiahli vo Vancouvri, je najlepšiu reklamou pre náš šport," uviedol ďalej Fasel odvolávajúc sa na tohtoročné ZOH a dodal: "Pracujme preto spoločne na riešení, aby sme prežili v Soči ešte lepší príbeh."
      NHL však o prestávke počas ZOH 2014 nerozhodne do konca sezóny 2011/2012, keď je na programe rokovanie o novej kolektívnej zmluve. Vedenie súťaže je pripravené použiť počas jednania aj olympijskú tému. Fasel sa však medzitým chystá naďalej tlačiť na NHL, aby zostala súčasťou olympijského hnutia. Od komisára NHL Garyho Bettmana sa zasa podľa pozorovateľov dá očakávať, že bude pripomínať negatíva prerušenie NHL - v priebehu dvoch týždňov totiž súťaž prichádza o peniaze a hviezdy riskujú zdravie v národných tímoch.
      "Sme manželmi už 15 rokov, je to ako v páriku, niekedy spolu nesúhlasite, ale pracujeme na spoločnom cieli a chceme rodinu udržať pohromade," metaforicky opísal vzťah NHL a IIHF Fasel. "Cením si Garyho prácu. Je to jeho džob, je komisár. Je to biznis, ale je to aj šport," pripomenul Švajčiar.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona