Farmári zablokovali parížsky bulvár Champs-Élysées

NETKY.SK • 22 September 2017, 12:59 • 2 min
Farmári zablokovali parížsky bulvár Champs-Élysées

PARÍŽ - Francúzski poľnohospodári dnes na protest proti politike vlády zablokovali známy parížsky bulvár Champs-Élysées.

slovakia

left justify in out

Farmári vyjadrovali nespokojnosť predovšetkým so zákazom kontroverzného herbicídu, ktorý sa hojne využíva v poľnohospodárstve. Vláda prezidenta Emmanuela Macrona ho chce zakázať pre obavy z jeho možných karcinogénnych účinkov.

 

Približne 250 demonštrantov dnes v čase rannej dopravnej špičky zastavilo dopravu na časti rušnej triedy Champs-Élysées, ktorú nespokojenci zasypali senom. Polícia vyzvala vodičov, aby sa miestu konania protestu radšej vyhli.

 

Poľnohospodári sa zišli na bulvári už pred východom Slnka a políhali si na cestu, ktorú si vystlali senom. "Macron zabíja farmárov," znel jeden z hlavných sloganov protestu.

 

Medzi jeho účastníkov prišiel aj francúzsky minister životného prostredia Nicolas Hulot, aby si vypočul ich požiadavky. Delegáciu poľnohospodárov mal v priebehu dňa prijať v Elyzejskom paláci aj prezident Macron.

 

Bezpečnosť a verejný poriadok počas protestu zaisťovali kovové bariéry a desiatky ozbrojených policajtov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies