Farmári prerušili štrajk a odchádzajú z Bratislavy, vrátia sa o mesiac

NETKY.SK • 22 Február 2019, 11:59 • 2 min
Farmári prerušili štrajk a odchádzajú z Bratislavy, vrátia sa o mesiac

BRATISLAVA - Protestujúci farmári, lesníci a geodeti prerušili ostrý štrajk v Bratislave a odchádzajú domov.

slovakia

left justify in out

Do mesiaca chcú s podporou Únie autodopravcov Slovenska zorganizovať generálny štrajk naprieč celým Slovenskom. Informoval o tom v piatok na tlačovej besede Patrik Magdoško z Iniciatívy poľnohospodárov. Magdoško upresnil, že hlavné mesto budú farmári opúšťať v piatok o 12:00 tak, aby sa vyhli dopravnej špičke. "Do 12:00 chceme opustiť Tyršovo nábrežie. Odchádzame z Bratislavy so vztýčenou hlavou," dodal Magdoško.

"Tento štrajk, ktorý je, prerušujeme a odchádzame domov. Chceme sa za prístup poďakovať Bratislavčanom. Dnes už Bratislavu nezablokujeme. Máme však dohodu s Úniou autodopravcov Slovenska, že uskutočníme do mesiaca generálny štrajk naprieč celým Slovenskom. Budeme ho pripravovať za podpory autodopravcov, farmárov, lesníkov a geodetov. V krátkom čase budeme informovať vládu, čo chceme ako protestujúci dosiahnuť. Zároveň naša iniciatíva vyhlásila verejnú petíciu na odvolanie ministerky Matečnej," uviedol v piatok Patrik Magdoško. Doplnil, že svoje podmienky chcú vláde odoslať do týždňa.

 

img

"Ak vláda naše podmienky, ktoré jej budeme adresovať, splní, avizovaný generálny štrajk zrušíme", uzavrel.

 

img
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies