Farmár sa postaral o objav, ktorý fascinuje celý svet

NETKY.SK • 18 Február 2019, 17:10 • 2 min
Farmár sa postaral o objav, ktorý fascinuje celý svet

BRATISLAVA – Americký štát Nevada je známy svojimi obdobiami sucha. Jeden starší farmár ale potreboval svoju pôdu zavlažovať, a tak sa vydal do púšte hľadať vodu. Vodu nakoniec objavil, ale nebola to celkom obyčajná voda.

slovakia

left justify in out

Farmár z Nevady sa postaral o neuveriteľný objav, keď hľadal zdroj vody pre svoju farmu. Celý svet ostal v šoku, keď sa dozvedel odkiaľ voda vyteká. Najprv to vyzeralo len ako obyčajný prameň. Voda si jednoducho našla cestu medzi štrbinami skál až na samý povrch. Farmárovi však netrvalo dlho aby zistil, že voda nie je obyčajná. Obsahovala totiž niečo veľmi vzácne a fascinujúce. Z diery v zemi, odkiaľ si voda našla cestu hore, začínala vznikať akoby nová hora.

 

 

Vyzeralo to ako niečo z inej planéty. Štruktúra sa začala každým dňom zväčšovať. Farmár objavil úplne náhodou nový gejzír. Ten z hlbín zeme produkoval horúcu vodu, miestami až paru. Ale čo tento gejzír po čase vytvoril, je zásluhou látky, ktorá sa v jeho vode nachádza. Je totiž bohatá na uhličitan vápenatý, a ten v kombinácii s horninami a vonkajším prírodným ekosystémom, vytvoril toto nádherné prírodné divadlo.

 

 

Vyrážajúci gejzír vytvorili minerály, ktoré sa vo vode nachádzajú, a špeciálny druh rias sa postaral o netradičné sfarbenie okolitého prostredia. Jazierka pod gejzírom sú tvorené travertínom a v niektorých sa dá dokonca aj kúpať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Parece obra alienígena, mas trata-se do do Fly Geyser, também conhecido como Fly Ranch Geyser. É um pequeno gêiser geotérmico localizado em terras privadas em Washoe County, Nevada, cerca de 20 quilômetros ao norte de Gerlach. O local tornou-se ponto turístico e recebe visitantes desde que façam prévio agendamento e paguem a taxa de acesso ao local. #geyser #flygeyser #nevada #usa #eua #eeuu🇺🇸 #nature #natureza #naturezaperfeita #naturezalinda #naturephotography #travel #travelers #traveler #viajando #viajandosozinha #viajar #viajarfazbem #exploring #travelworld #seguroviagem #nextseguroviagem #tbt #ccc #ddd #alien #trip

Príspevok, ktorý zdieľa NEXT SEGURO VIAGEM (@nextseguroviagem),

 

Negatívom však ostáva to, že gejzír patrí do súkromného vlastníctva a preto je voľný vstup do oblasti zakázaný. Majiteľ oblasti však z miesta spravil atrakciu, a preto je vstup do tesnej blízkosti umožnený za určitý finančný polatok. Štruktúra gejzíru rastie od roku 1964 a v budovaní bude pokračovať dovtedy, pokým ju budeme chrániť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies