Farmaceutické firmy dali vlani na marketing vyše 43 miliónov eur

NETKY.SK • 18 Február 2013, 08:32 • 2 min
Farmaceutické firmy dali vlani na marketing vyše 43 miliónov eur

Farmaceutické firmy dali vlani na marketing vyše 43 miliónov eur - Slovensko Farmaceutické spoločnosti minuli vlani na marketing, propagáciu či nepeňažné plnenia na Slovensku vyše 43 miliónov eur. Farmafirmy majú zákonnú povinnosť nahlasovať na Ministerst

slovakia

left justify in out

img

Farmaceutické spoločnosti minuli vlani na marketing, propagáciu či nepeňažné plnenia na Slovensku vyše 43 miliónov eur. 

Farmafirmy majú zákonnú povinnosť nahlasovať na Ministerstvo zdravotníctva SR výdavky na propagáciu a marketing. Vlani mu výdavky priznalo 158 farmaceutických firiem, 66 firiem priznalo nulové výdavky.

"Ministerstvo zdravotníctva však predpokladá, že približne 150 subjektov si nesplnilo povinnosť a nenahlásilo do 31. januára 2013 výdavky z predchádzajúceho roka," informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Čižmáriková.

Poukázala, že vzhľadom na to, že ide o zákonnú povinnosť, ministerstvo v najbližších dňoch začne správne konanie voči spoločnostiam, ktoré tak neurobili. Za porušenie predpisu možno uložiť pokutu vo výške od 500 do 25.000 eur.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona