Farmaceutická firma venuje milióny tabliet na maláriu, ktoré vykazujú sľubné výsledky proti koronavírusu

NETKY.SK • 26 Marec 2020, 10:11 • 2 min
Farmaceutická firma venuje milióny tabliet na maláriu, ktoré vykazujú sľubné výsledky proti koronavírusu

Spoločnosť Bayer AG vo štvrtok uviedla, že daruje 3 milióny tabliet liečiva Resochin na maláriu vláde USA na potenciálne použitie na liečbu COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Resochin, vyrobený z chlorochínfosfátu sa v Číne hodnotí z hľadiska možného použitia proti COVID-19, chorobe spôsobenej rýchlo sa šíriacim koronavírusom. Informoval Reuters. 

 

 

Účinky lieku na maláriu zaznamenali aj vo Francúzsku 

Francúzska farmaceutická firma Sanofi je pripravená dať úradom k dispozícii milióny dávok antimalariká Plaquenil, ktoré vykázalo sľubné výsledky v testoch pri liečbe choroby COVID-19 spôsobované novým koronavírusom. Mohlo by tak byť liečených až 300-tisíc chorých, tvrdí laboratórium.

 

 

Liek na koronavírus? Francúzsky vedec uverejnil úspešné výsledky

 

Bayer uviedol, že liek v súčasnosti nie je schválený na použitie v Spojených štátoch a spoločnosť spolupracuje s príslušnými agentúrami na povolenína jeho použitie v Spojených štátoch.

 

Donald Trump žiada o urýchlenie

Americký prezident Donald Trump vo štvrtok na tlačovej konferencii vyzval regulačné orgány USA, aby urýchlili možné terapie, ako je napríklad Remdesivir spoločnosti Gilead Sciences Inc a generický antimalarický liek hydroxychlorochín, ktorého cieľom je liečba COVID-19.

 

Antivirotikum remdesivir vyvinul tím vedený Čechom Tomášom Cihlářom, ktorý je v spoločnosti Gilead Sciences viceprezidentom pre virológiu.

 

 

Ako vyplýva z prvých výsledkov štúdie periodika New England Journal of Medicinezverejnenej, stav pacienta v Spojených štátoch nakazeného koronavírusom sa po podaní remdesiviru zlepšil. Tento liek sa používa aj pri iných infekčných ochoreniach, akými sú napríklad ebola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies