Farmaceutická firma Richter kupuje Finox Holding za takmer 200 miliónov frankov

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 13:28 • 2 min
Farmaceutická firma Richter kupuje Finox Holding za takmer 200 miliónov frankov

BUDAPEŠŤ - Maďarská farmaceutická firma Richter kupuje švajčiarsku biotechnologickú spoločnosť Finox Holding za 190 mil. švajčiarskych frankov (CHF), čím rozširuje svoju prítomnosť na hlavných európskych trhoch.

slovakia

left justify in out

Firma Richter o tom informovala vo štvrtok. Akvizícia je súčasťou snahy maďarského výrobcu liekov o rozšírenie svojho globálneho dosahu a redukciu závislosti od Ruska a Ukrajiny. Rusko, ktoré je pre Richter najväčším trhom, je postihnuté sankciami zo strany Európskej únie a Ukrajina sa nachádza v ekonomickej kríze.

 

"Táto akvizícia umožňuje firme Richter vybudovať si prítomnosť v oblasti liečby neplodnosti žien, ktorá je významnou oblasťou rastu trhu," uviedla spoločnosť vo vyhlásení. Richter dodal, že globálny trh produktov na liečbu neplodnosti má hodnotu vyše 2 mld. eur a každoročne rastie o približne 4 percentá. Trh smerom nahor posúva predovšetkým to, že páry si neskôr zakladajú rodiny.


Generálny riaditeľ spoločnosti Richter Erik Bogsch uviedol, že firma bude transakciu financovať v hotovosti. Ide o jednu z najväčších akvizícií maďarskej farmaceutickej firmy v posledných rokoch. Richter očakáva, že podporí jeho ziskovosť už v prvom roku. Vo štvrtok do 9:48 SELČ hodnota akcií spoločnosti Richter na budapeštianskej burze stúpla o 1,6 % na 5 640 HUF za kus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies