Farma Bolka Polívku má nového majiteľa!

NETKY.SK • 6 Február 2014, 09:12 • 2 min
Farma Bolka Polívku má nového majiteľa!

PRAHA/OLŠANY - O niekdajšiu Farmu Bolka Polívku, ktorú 23. októbra 2013 vydražili za 15 miliónov korún, no pôvodný kupca v stanovenom termíne túto sumu nezaplatil, prejavil tentoraz záujem iba jediný subjekt.

slovakia

left justify in out

Doteraz verejnosti neznáma osoba ponúkla 11,5 milióna korún, teda minimálnu sumu stanovenú veriteľmi, uviedol server iDNES.cz s odvolaním sa na insolvenčného správcu Davida Gregora.
     
Lehota na podanie ponúk záujemcami uplynula dnes o 16.00 h. "Dostal som iba jednu ponuku, a to vo výške minimálnej možnej ceny, aj keď sa s otázkami ozvalo viac ľudí," citoval server Gregorove slová. Identitu budúceho majiteľa farmy zatiaľ neprezradil, mieni tak urobiť až po podpísaní zmluvy alebo po dohode s ním.
     
Záujemca už musel zložiť celú sumu do notárskej úschovy. Kúpnu zmluvu by mali podpísať najneskôr do 12. februára, predaj už schválili veritelia. "Cena za tohto stavu a v tomto čase je veľmi slušná," poznamenal Gregor. O tom, že by farmu svojho priateľa mohol kúpiť miliardár Alexander Seidl, sa špekulovalo už skôr. On sám dnes tieto špekulácie ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. Podľa vlastných slov je momentálne na dovolenke v Thajsku a nevie, čo robí jeho manažment v Prahe. Miliardár sa do prvej dražby farmy nezapojil, účasť v tej opakovanej zvažoval.

 Získané finančné prostriedky poslúžia na pomerné rozdelenie medzi veriteľov, ktorých to však v plnej miere neuspokojí, pretože farma má dlhy viac ako 40 miliónov korún. Časť veriteľov sa preto rozhodla žalovať Bolka Polívku ako fyzickú osobu.
     
Polívkova farma sa v problémoch ocitla po tom, čo nebola schopná uhrádzať faktúry spojené s výstavbou wellness centra a rozširovania hotela, aj keď na projekt získala európsku dotáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies