Farkašová získala pre Slovensko prvú zlatú medailu

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 14:02 • 2 min
Farkašová získala pre Slovensko prvú zlatú medailu

ROZA CHUTOR - Farkašová dosiahla víťazný čas 1:31,55 min. a o 2,73 sekundy zdolala Jade Etheringtonovú z Veľkej Británie.

slovakia

left justify in out

Lyžiarka Henrieta Farkašová získala na XI. zimných paralympijských hrách v Soči pre Slovensko prvú zlatú medailu, keď v sobotu triumfovala v zjazde zrakovo postihnutých.

Farkašová dosiahla víťazný čas 1:31,55 min. a o 2,73 sekundy zdolala Jade Etheringtonovú z Veľkej Británie, bronz zostáva v Rusku zásluhou Alexadry Francevovej (+4,23 s).

Trojnásobná paralympijská víťazka z Vancouveru Farkašová (Super G, obrovský slalom, superkombinácia) sa tentoraz dočkala aj v nebezpečnom zjazde.

"Zjazd milujem, ale veľa som ho netrénovala. Z jednotky na štarte som nemala radosť, nechcela som otvárať celú súťaž, no našťastie už mám dostatok skúseností. Snažila som sa vygumovať všetky bočné vplyvy z hlavy. Celkom sa mi to síce nepodarilo, ale verila som si, že ak zájdem svoju jazdu, môžem byť úspešná," priznala pre oficiálny portál Slovenského paralympijského výboru (SPV) Farkašová.

Nikto však z priaznivcov slovenskej lyžiarky ani netušil, že tesne pred štartom mala jej navádzačka Natália Šubrtová problémy s viazaním, ktoré jej tréneri na poslednú chvíľu vymieňali.

"To sa stáva, neprepadli sme panike," smiala sa navádzačka, ktorá si však hneď po dojazde poslednej pretekárky ukrývala slzy dojatia do dlaní. Pred štyrmi rokmi ich vo Vancouveri, resp. Whistleri o zlatú medailu v zjazde obrala chyba na trati. Možno aj preto tentoraz Šubrtová na Farkašovú v kritických úsekoch riadne nakričala. "Večer pred súťažou som cítila veľkú podporu, nikto mi nepripomínal, že patrím k favoritkám. Pomohlo mi to, veľmi sa teším, že to hneď v úvodnej súťaži vyšlo," dodal zlatá Farkašová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies