Zlatý utorok v podaní slovenských lyžiarov! Farkašová získala na paralympiáde už tretie zlato, Haraus svoj prvý najcennejší kov

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 07:56 • 2 min
Zlatý utorok v podaní slovenských lyžiarov! Farkašová získala na paralympiáde už tretie zlato, Haraus svoj prvý najcennejší kov

Pjongčang - Slovensko získalo v utorok na zimných paralympijských hrách v Pjongčangu dve zlaté medaily. V superkombinácii medzi zrakovo postihnutými ženami vybojovali Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou už svoje tretie zlato, v rovnakej disciplíne sa Miroslav Haraus s Marošom Hudíkom tešili na svahu v Čongsone z premiérového triumfu.

slovakia

left justify in out

Farkašová predtým zvíťazila aj v zjazde a super-G a spolu s medailami z Vancouveru a zo Soči má na svojom konte už osem zlatých kovov.

Po prvej časti mužskej superkombinácie boli na 2. mieste Jakub Krako s Branislavom Brozmanom, no po prejazde cieľom v slalome ich diskvalifikovali. Marek Kubačka s Máriou Zaťovičovou preteky nedokončili.

 

V rovnakej disciplíne medzi telesne znevýhodnenými stojacimi ženami obsadila Petra Smaržová 6. miesto so stratou 9,23 sekundy na víťaznú Kanaďanku Mollie Jepsenovú.

 

Slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku prehrali vo svojom šiestom vystúpení na paralympijskom turnaji v Pjongčangu s tímom nezávislých paralympionikov z Ruska 5:7. Zápas sa lámal v strede, favorit získal rozhodujúci náskok vo štvrtom a piatom ende.

 

V druhom utorňajšom stretnutí si poradili s Veľkou Britániou tesne 6:5. Slováci dominovali v treťom a piatom ende a víťazstvo si do konca postrážili.

 

Slovenský tím má na ZPH 2018 zatiaľ na konte tri víťazstvá a štyri prehry. Na turnaji sa ešte stretne s Čínou, Kanadou, Nórskom a USA.

 

Výsledky – ženy

Zrakovo znevýhodnené: 1. Henrieta Farkašová, n. Natália Šubrtová (SR) 2:27.72 min, 2. Menna Fitzpatricková, n. Jennifer Kehoeová (V.Brit.) + 1,28 s, 3. Melissa Perrineová, n. Christian Geiger (Austr.) +3,10

 

Telesne znevýhodnené stojace: 1. Millie Jepsenová (Kan.) 2:32,70 min, ..., 6. Petra Smaržová (SR) +9,23 s

 

curling:

Tím NP z Ruska - Slovensko 7:5, Veľká Británia - Slovensko 5:6

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies