Farkašová o filme Únos: Je to vec, o ktorej treba hovoriť

NETKY.SK • 24 Február 2017, 09:02 • 2 min
Farkašová o filme Únos: Je to vec, o ktorej treba hovoriť

BRATISLAVA – Slovenská herečka a moderátorka Kristína Farkašová prednedávnom uviedla do života svoju druhú knižku Stále som mama, pokračovanie bestselleru Som mama.

slovakia

left justify in out

 Aj keď je naplno oddaná materstvu a užíva si život s dvojičkami - malými dcérkami Elou a Matildou, venuje sa i obľúbenému písaniu, občas si nájde čas i na stand-up comedy vystúpenia a stala sa tiež súčasťou filmu o únose prezidentovho syna, podozrivých prepojeniach medzi zločinom, mafiou, tajnou políciou a mocou. Síce len v malej úlohe, ale objaví sa v politickom trileri režisérky a scenáristky Mariany Čengel Solčanskej (Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Miluj ma alebo odíď, Láska na vlásku) inšpirovanom udalosťami 90. rokov.

 

Očakávaný film Únos, ktorý voľne opisuje jednu z najzávažnejších udalostí na slovenskej politickej scéne, bude mať premiéru budúci týždeň. "Mala som tam iba tri natáčacie dni, lebo zatiaľ viac hereckej práce ani neberiem, nakoľko chcem byť plne k dispozícii deťom. Mám tam malú postavičku bez textu, ale som strašne rada," uviedla pre TASR Farkašová. Herečka, moderátorka, spisovateľka a textilná dizajnérka netají nadšenie, že vznikol film, v ktorom sa mocou posadnutí predstavitelia štátu neštítia žiadneho zločinu, aby si upevnili pozíciu neobmedzených vládcov. "Lebo si myslím, že to je vec, o ktorej treba hovoriť a konečne sa o nej hovorí."

 

 

 

Kristína Farkašová potvrdila aj na sociálnej sieti, že je pre ňu veľká česť hrať v Únose. "Aj keď asi tri sekundy a bez textu. Cítim obrovskú satisfakciu, že sa tento príbeh, táto téma znova otvára cez filmové plátna," uviedla na svojom profile. Charizmatická herečka, ktorá bola nominovaná na Českého leva za oceňovaný film Pouta (2010) režiséra Radima Špačka pridala aj ďalší dôvod, prečo účinkovanie v Únose, ktorý sa chce vysporiadať s našou nedávnou minulosťou, prijala: "Ja ako dieťa, ktoré počulo do bytu v Karlovke výbuch Remiášovho auta, som rada, že sa môžem zúčastniť na tomto filme, že s tým môžem súvisieť."

 

Prvý politický thriller v dejinách porevolučnej slovenskej kinematografie vstúpi do kín 2. marca. V Únose účinkujú Rebeka Poláková, Milan Mikulčík, David Hartl, Vladislav Plevčík, Ján Greššo, Juraj Hrčka, Maroš Kramár, Milan Ondrík, Dano Heriban, Ingrid Timková a ďalší.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona