Farkašová neprešla poslednou bránkou, Smaržová šiesta

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 12:27 • 2 min
Farkašová neprešla poslednou bránkou, Smaržová šiesta

ROZA CHUTOR - Po slalomovej jazde v rámci superkombinácie na zimných paralympijských hrách v Soči patrí slovenskej reprezentantke Petre Smaržovej v kategórii stojacich šieste miesto. Smaržová vo svojej jazde zaostala za najrýchlejšou Francúzkou Marie Bochetovou o 8,07 s.

slovakia

left justify in out

Superkombinácia v alpskom stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane netradične vyvrcholí v stredu pretekmi super G, ktoré v utorok nemohli odštartovať pre hmlu a celkovo zlú viditeľnosť.

"Som prekvapená z výsledkov. Čakala som, že to môže byť aj horšie. Slalom mám síce lepší ako super G, ale zajtra sa pokúsim o čo najlepší výsledok," povedala v cieli Petra Smaržová. Na otázku, prečo pri slabej viditeľnosti a za dažďa organizátori vôbec pustili pretekárov na trať slalomu, odpovedala: "Slalom je presne tá disciplína, ktorá sa jazdí v každom počasí. Aj v takomto škaredom, aké je dnes." 

 

Smolu mala v kategórii zrakovo postihnutých Henrieta Farkašová (navádzačka Natália Šubrtová), ktorá vo svojej slalomovej jazde neprešla predpísaným spôsobom cez poslednú bránku a v cieli bola veľmi sklamaná. V tejto disciplíne obhajovala zlatú medailu zo ZPH 2010 vo Vancouveri. "Nevidela som poslednú bránku. Akoby som nevedela, že tam ešte je. Ani som tomu nechcela veriť, že som ňou neprešla. Až Natália mi to musela potvrdiť. Som veľmi sklamaná," uviedla Henrieta Farkašová. Pre štvornásobnú paralympijskú šampiónku Farkašovú je to už druhý výpadok na ZPH 2014, keď predtým po chybe nedokončila super G. V zjazde sa tešila zo zlatej medaily. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona