Farebné diamanty lámu na aukciách v Ženeve rekordy

NETKY.SK • 13 November 2013, 12:47 • 2 min
Farebné diamanty lámu na aukciách v Ženeve rekordy

ŽENEVA - Najväčší vybrúsený oranžový diamant, aký sa kedy predával na aukcii, vydražili za 35,5 milióna dolárov (26,43 milióna eur) vo švajčiarskej Ženeve.

slovakia

left justify in out

V ponuke je tam aj ružový diamant s odhadovanou cenou vyše 60 miliónov dolárov (44,67 milióna eur). Informácie dnes priniesla tlačová agentúra AP.

Vzácny jasnooranžový diamant v tvare hrušky, predaný v utorok na dražbe aukčnej siene Christie's, má 14,82 karátu. To znamená, že jeden karát sa predal za ohromujúcich 2,4 milióna dolárov (1,79 milióna eur). Takáto cena za karát akéhokoľvek farebného diamantu predaného na dražbe je svetovým rekordom, uviedla Christie's.

Medzinárodný šéf oddelenia šperkov v aukčnej sieni Christie's, Francois Curiel, uviedol, že rekordná cena oranžového diamantu zaradila tento klenot "medzi najvzácnejšie ružové a modré diamanty, ktoré sú už tradične najviac oceňovanými farebnými diamantmi".

Pozornosť svetových médií priťahuje takisto jedna z dnešných ponúk aukčnej siene Sotheby's, ktorá predáva "Ružovú hviezdu", bezchybný jasnoružový 59,60-karátový diamant.

Ženeva je obľúbeným miestom aukcií u kupujúcich, ktorí sa zaujímajú predovšetkým o drahokamy a iné luxusné predmety.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies