Farár, ktorý zneužíval 11-ročné dievča obťažoval aj ďalšiu tínedžerku!

NETKY.SK • 15 Október 2013, 11:44 • 2 min
Farár, ktorý zneužíval 11-ročné dievča obťažoval aj ďalšiu tínedžerku!

BRATISLAVA - Farár z Nevidzian podľa TA3 údajne nezneužíval iba jedno 11-ročné dievča, televízii sa však podarilo zistiť, že mal obťažovať aj ďalšiu tínedžerku. O všetkom mal byť informovaný aj nitriansky biskup.

slovakia

left justify in out

Televízia TA3 pripomenula, že 47-ročný farár je už viac ako mesiac obvinený zo sexuálneho obťažovania. "Viete čo, ja sa nebudem vyjadrovať, až potom, keď bude po všetkom, dobre? Ďakujem pekne. Ďakujem, dobre? Dovidenia," povedal pre TA3 farár z Nevidzian. Na fare v Nevidzanoch mal obchytkávať a bozkávať v tom čase iba 11-ročné dievča. TA3 tvrdí, že sa jej podarilo zistiť, že v skutočnosti nešlo o jeho prvú obeť. Podobný prípad sa už mal raz odohrať, a to presne pred dvoma rokmi na fare v Janíkovciach. Viaceré dôveryhodné zdroje TA3 potvrdili, že počas svojho pôsobenia v Janíkovciach mal farár sexuálne obťažovať tínedžerku Dievča chodilo pravidelne na omše a s farárom tak prichádzalo často do kontaktu. Matka mladej obete ale prípad neposunula polícii, ale o všetkom mala hovoriť priamo s nitrianskym biskupom. No a nitriansky biskup podľa TA3 nakoniec vyriešil celú situáciu tak, že farára premiestnil z Janíkoviec do inej farnosti, do Nevidzian. A zhodou okolností práve v Nevidzanoch mal farár neskôr obťažovať svoju druhú obeť, o ktorej informovali všetky médiá. To, že farár musel Janíkovce opustiť pre sexuálny škandál, ale biskupský úrad televízii TA3 nepotvrdil. „Nebol preložený pre nejaký prešľap,“ povedal TA3 hovorca nitrianskeho biskupstva Miroslav Lyko. 

O sexuálnom škandále mal vedieť podľa TA3 aj nitriansky biskup. Prečo farára nepotrestal, ale iba premiestnil na ďalšiu faru, zostáva otázne. „Do právoplatného rozhodnutia súdu sa na adresu týchto obvinení nitrianske biskupstvo nebude vyjadrovať,“ dodal Lyko. Rodina mladej dievčiny sa podľa TA3 k prípadu nechce ani dnes vyjadrovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies