Farah pred Londýnom vynechal dve antidopingové kontroly

NETKY.SK • 18 Jún 2015, 12:48 • 2 min
Farah pred Londýnom vynechal dve antidopingové kontroly

LONDÝN - Mo Faraha delila jediná vynechaná antidopingová kontrola od neúčasti na olympijských hrách 2012 v Londýne, kde sa stal domácim hrdinom - získal zlaté vytrvalecké double víťazstvami v behu na 5000 a 10 000 m.

slovakia

left justify in out

S informáciou vyrukoval britský denník Daily Mail, podľa ktorého Farah mal na konte dve absencie. Prvý raz porušil zásady antidopingového programu v roku 2010 a potom v roku 2011. Vynechanie tretieho testu v priebehu jedného kalendárneho roka by sa posudzovalo ako pozitívny dopingový prípad, ktorý sa trestá zastavením činnosti na dva roky.

 

"Ak vynecháš ďalší test, obesia ťa," znelo podľa periodika e-mailové varovanie, ktoré v máji 2011 zaslal svojmu zverencovi tréner Alberto Salazar. Američan čelí obvineniam z dopingových praktík, pre ktoré britská atletická asociácia UK Athletics nariadila dôkladne preveriť aj Farahove lekárske záznamy. Trojnásobný majster sveta akékoľvek pochybnosti o svojej bezúhonnosti odmieta..



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies