Farage vidí veľké šance stúpencov brexitu, Cameron už hlasoval

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 11:02 • 2 min
Farage vidí veľké šance stúpencov brexitu, Cameron už hlasoval

LONDÝN - Šéf Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage vyhlásil, že stúpenci odchodu Británie z Európskej únie majú "veľmi veľké" vyhliadky na úspech v dnešnom referende o členstve v EÚ. Všetko však závisí od účasti, povedal ráno pred svojím domom v grófstve Kent pre britskú agentúru PA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V referende už hlasoval britský premiér David Cameron, ktorý išiel do volebnej miestnosti neďaleko svojej rezidencie na londýnskej Downing Street spolu s manželkou Samanthou. Líder Konzervatívnej strany hlasovanie o členstve v EÚ vypísal, aby splnil sľub daný vo vlaňajšej predvolebnej kampani, viedol však kampaň za zotrvanie v únii.

 

Svoj hlas medzičasom odovzdal aj predseda hlavnej opozičnej Labouristickej strany Jeremy Corbyn, ktorý sa tiež vyslovuje za pokračovanie britského členstva v EÚ, informovala agentúra AP.

 

Farage naopak patrí k hlavným predstaviteľom tábora za vystúpenie z únie. Kritici ho obviňujú, že svojím bojom proti migrácii podnecuje strach pred cudzincami, píše agentúra DPA.

 

Podľa posledných prieskumov je výsledok referenda úplne otvorený, prvé výsledky sa očakávajú v noci na piatok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies