Farage: Nechávame za sebou zlyhávajúcu politickú úniu

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 10:30 • 2 min
Farage: Nechávame za sebou zlyhávajúcu politickú úniu

LONDÝN - Líder Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage vyzval dnes britskú vládu, aby bezodkladne začala rokovať s Európskou úniou o novom postavení Británie vo svete.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dodal, že zahlasovanie britských voličov vo štvrtkovom referende za odchod ich krajiny z únie je víťazstvom "bežných slušných ľudí" nad veľkými bankami a podnikmi. Podľa jeho slov, ktoré cituje spravodajská stanica Sky News, sa o výsledku referenda rozhodlo najmä v regióne Midlands a na severe Anglicka.

 

Farage v súvislosti s výsledkami britského referenda podotkol, že ďalšími krajinami, ktoré by mohli v tomto ohľade nasledovať Britániu, sú Dánsko, Holandsko a Švédsko.

 

"Nechávame za sebou zlyhávajúcu politickú úniu. Teraz sa môžeme znovu pripojiť k svetu ako nezávislý, samosprávny štát. Našu vlasť sme získali späť, ďakujem vám všetkým," napísal líder UKIP na sociálnej sieti Twitter, pričom vyzval, aby sa 23. jún - dátum tohto historického plebiscitu - stal v Británii štátnym sviatkom ako Deň nezávislosti.

 

Farage zároveň vyzval britského premiéra Davida Camerona, aby odstúpil. Ten krátko nato vyhlásil, že z funkcie ministerského predsedu v dôsledku výsledkov referenda, ktoré sám pred rokom odobril, odstúpi v októbri.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies