Farage: Merkelová prispieva k utečeneckej kríze v Európe

NETKY.SK • 4 September 2015, 17:37 • 2 min
Farage: Merkelová prispieva k utečeneckej kríze v Európe

LONDÝN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová výrokmi o tom, že jej krajina prijme ďalších utečencov, nabáda k tomu, aby stále viac týchto osôb riskovalo svoje životy pri pokusoch dostať sa do Európy.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes líder britskej euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Farage bol podľa vlastných slov zdesený fotografiou utopeného trojročného sýrskeho chlapca vyplaveného na pobreží Turecka, pričom zdôraznil, že existuje riziko ďalších podobných prípadov, keďže EÚ hodlá prijať viac utečencov.

 

"Otázka, ktorú si musíme položiť, je: Ako predchádzame tomu, aby sa nestávali veci zachytené na danej fotografii? Ako predchádzame prípadom, akým bola nedávna smrť 71 ľudí nájdených v dodávke v Rakúsku?" prízvukoval Farage.

 

"Domnievam sa, že to, čo robí, je veľmi nebezpečná vec," vyjadril sa líder UKIP ohľadom Merkelovej postoja pri príležitosti odštartovania predvolebnej kampane svojej strany pred referendom o zotrvaní Británie v EÚ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona