Fanzóny sú najrizikovejšie, myslí si český expert

NETKY.SK • 21 November 2015, 13:09 • 2 min
Fanzóny sú najrizikovejšie, myslí si český expert

PRAHA - Terčom minulotýždňových teroristických útokov v Paríži malo byť aj futbalové medzištátne prípravné stretnutie medzi domácim Francúzskom a Nemeckom. Samovražední atentátnici sa však nedostali na štadión.

slovakia

left justify in out

"Za normálnych okolností, keď sa vykonávajú štandardné osobné prehliadky, by sa tam nikto s výbušným zariadením nemal dostať, aj keď to nejde zaručiť stopercentne. Kontroly sú pomerne dôkladné a myslím si, že počas budúcoročných majstrovstiev Európy budú extrémne," povedal v rozhovore pre portál sport.lidovky.cz bezpečnostný manažér Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Martin Synecký. Ten tvrdí, že najrizikovejšími časťami záverečného turnaja vo Francúzsku budú zóny pre fanúšikov: "Je tam najväčšia koncentrácia a pohyb ľudí. Na kontinentálnom šampionáte v roku 2012 v Poľsku a na Ukrajine sa ukázalo, že princíp fungovania týchto zón je rovnaký ako na štadiónoch."


Česká reprezentácia o prípadných zvýšených bezpečnostných opatreniach počas ME 2016 bude rokovať po decembrovom parížskom žrebe zloženia základných skupín. "Musíme počkať. Uvidíme, kam nás vyžrebujú. Od toho sa odvinie ubytovanie a následne sa rozbehnú dvojstranné rokovania s Francúzmi. Z nich vyplynie, aké opatrenia sa prijmú, a či ich zverejníme," dodal na sport.lidovky.cz Synecký.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies