Fanúšikovia zbierajú peniaze na kúpu bytu Iana Curtisa

NETKY.SK • 16 Február 2015, 17:31 • 2 min
Fanúšikovia zbierajú peniaze na kúpu bytu Iana Curtisa

LONDÝN - Fanúšikovia zosnulého britského speváka už nefungujúcej kapely Joy Division Iana Curtisa zbierajú peniaze na kúpu bytu, v ktorom hudobník zomrel.

slovakia

left justify in out

Financie chcú získať prostredníctvom portálu indiegogo.com, pričom cieľovú sumu stanovili na 150-tisíc libier (v prepočte približne 202-tisíc eur). Z bytu na 77 Barton Street v Macclesfielde, ktorý je v súčasnosti na predaj, chcú urobiť múzeum.

 

Ian Curtis spáchal samovraždu 18. mája 1980 v kuchyni svojho domu. Obesil sa po tom, čo si pozrel snímku Stroszek (1977) režiséra Wernera Herzoga. Pred samovraždou údajne počúval album Iggyho Popa The Idiot (1977). Jeho telo našla nasledujúce ráno manželka Deborah Curtis. V čase smrti mal Ian Curtis iba 23 rokov. Okrem manželky po sebe zanechal dcéru Natalie. Curtisov životný príbeh priniesol na filmové plátna aj svetoznámy fotograf Anton Corbijn. Čiernobiela snímka s názvom Control (2007) vznikla podľa knihy Touching from a Distance (1995) Curtisovej manželky. Speváka známeho epileptickými záchvatmi vo filme stvárnil Sam Riley, jeho manželku zas Samantha Morton. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies