Fanúšikovia VfB Stuttgart vtrhli na ihrisko, slzy majstra sveta

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:33 • 2 min
Fanúšikovia VfB Stuttgart vtrhli na ihrisko, slzy majstra sveta

STUTTGART - Najvyššiu nemeckú futbalovú súťaž opustí jeden z tradičných účastníkov. Do priameho zostupu je namočená trojica Eintracht Frankfurt, Werder Brémy a VfB Stuttgart.

slovakia

left justify in out

Najhoršie karty v rukách má posledný menovaný klub, ktorý za svojimi konkurentmi zaostáva o dva, resp. tri body, pričom má aj najhoršie skóre. Stuttgartu pomôže už len víťazstvo v záverečnom kole na pôde VfL Wolfsburg a navyše potrebuje "priaznivý" výsledok zo vzájomného duelu Brém s Frankfurtom.

 

Nádeje VfB klesli na minimum po sobotňajšej domácej prehre 1:3 s 1. FSV Mainz 05, po ktorom dali najavo svoju nespokojnosť aj fanúšikovia. Počas zápasu neúnavne povzbudzovali svoje mužstvo, ale bezprostredne po záverečnom hvizde neuniesli nepriaznivú situáciu v záchranárskom boji. Vnikli na hraciu plochu a chceli si to vydiskutovať priamo s hráčmi. Tých pre istotu postupne odviedli do bezpečia pracovníci bezpečnostnej služby.

 

"Dokážem pochopiť fanúšikov. My sme za toto zodpovední. Nemám slov, je mi to nesmierne ľúto. Matematicky je záchrana ešte stále reálne možná, mali by sme pre to urobiť všetko," len ťažko dral zo seba slová Kevin Grosskreutz, ktorý dal najavo priechod svojim emóciám. S očami lesknúcimi sa od sĺz poskytoval rozhovory.

 

Futbalový univerzál, ktorý bol v drese Nemecka majstrom sveta v roku 2014, prišiel do VfB len počas uplynulej zimnej prestávky. Aj za krátky čas sa stotožnil s klubom, rýchlo sa udomácnil a stal obľúbencom priaznivcov. Svojím prístupom ukázal, že nepatrí medzi tzv. futbalových žoldnierov, ale záleží mu na osude súčasného klubu. "Myslím si, že všetci ma tu prijali veľmi dobre. Som VfB Stuttgart za veľa vďačný. Je mi to ľúto. Aj ja som dnes urobil chybu. Vždy je to len na každom jednom z nás v mužstve, na nikom inom," kajal sa Grosskreutz, ktorý bol v minulosti dlhé roky verný Borussii Dortmund.

 

Pred 9 rokmi oslavovali stuttgartskí priaznivci majstrovský titul, teraz musia stráviť krutú realitu, ktorou je po 41 rokoch zostup (do soboty zatiaľ len v štádiu veľkej hrozby) z najvyššej súťaže - iba druhý v doterajších 53 ročníkoch I. bundesligy. Sezóna 2015/2016 sa zapíše do klubovej histórie VfB Stuttgart ako jedna z najhorších, keďže aj rezervný tím zostúpil z III. ligy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies