Fanúšikovia v KĽDR videli zápasy o deň neskôr. Duely v skupinách nevideli vôbec

NETKY.SK • 10 Júl 2018, 14:52 • 2 min
Fanúšikovia v KĽDR videli zápasy o deň neskôr. Duely v skupinách nevideli vôbec

PCHJONGJANG - Futbaloví fanúšikovia v KĽDR boli ukrátení o zápasy skupinovej fázy MS 2018 v Rusku. Svetový šampionát mohli v televízii sledovať až od vyraďovacej časti, aj to s časovým posunom.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia v Severnej Kórei nevideli na televíznej obrazovke zápasy južného suseda, teda ani historické víťazstvo Kórejskej republiky nad majstrami sveta Nemcami (2:0). Turnaj mohli sledovať až od vyraďovacej fázy, zábery však prišli o deň neskôr. Napríklad osemfinálový duel medzi Francúzskom a Argentínou (4:3) z 30. júna odvysielala televízia v KĽDR zo záznamu až 1. júla.

 

Navyše, podľa North Korea Tech sú prenosy zo zápasov editované, napríklad štvrťfinálové stretnutie Belgicka s Brazíliou (2:1) trvalo na obrazovke iba 70 minút. Režim KĽDR z politických dôvodov nedovolil ukázať zábery z duelov Japonska, čiže futbaloví priaznivci v Severnej Kórei nemohli vidieť ani osemfinálový obrat Belgicka v zápase s Japonskom (3:2).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies