Fanúšikovia Trnavy vyhlásili bojkot, vedenie Spartaka vrátilo Slovanu všetky vstupenky!

NETKY.SK • 28 Február 2019, 11:11 • 2 min
Fanúšikovia Trnavy vyhlásili bojkot, vedenie Spartaka vrátilo Slovanu všetky vstupenky!

Trnava - Futbalistov FC Spartak Trnava mrzí, že v nedeľňajšom derby nebudú mať na štadióne ŠK Slovan Bratislava podporu vlastných fanúšikov. Ich absencia na zápase 21. kola Fortuna ligy na novom Tehelnom poli vyplynula z nespokojnosti s podmienkami v sektore hostí. Hráči Spartaka sa postavili za priaznivcov a situáciou sa už počas prípravy nezaoberajú.

slovakia

left justify in out

Dejisko po utorňajšej kontrole odobrila Únia ligových klubov (ÚLK). "Nemáme na to vplyv, žiaľ, bez našich fanúšikov to bude ťažšie, zostaneme tam jedenásti a nikto nám nepomôže. Bude to nezvyčajná atmosféra pre celé Slovensko, toľko ľudí na ligovom futbale tu dlho nebolo. Snáď sa to bude opakovať nielen tu, ale aj v Trnave," uviedol na štvrtkovej predzápasovej tlačovej konferencii trnavský stredopoliar Erik Grendel, ktorý si v minulosti obliekal aj dres Slovana.

 

 "Veľa hráčov nezažilo staré Tehelné poli, ja to vnímam troška ináč, keďže som tam hral za Slovan. Bude to pre mňa o to väčší zážitok, nevieme sa dočkať, kým to vypukne. Snáď prispejeme k dobrému zážitku pre všetkých. Domáci sú natoľko sebavedomí, že si myslia, že zdolajú každého nielen na Slovensku. To nás musí motivovať, aby sme im ukázali, že s Trnavou treba rátať," dodal Grendel.

 

img

 

Bratislavčania suverénne vedú tabuľku so ziskom 52 bodov. Úradujúci majster bojuje o účasť v nadstavbovej skupine o titul, momentálne figuruje na šiestej priečke, keď nazbieral 25 bodov rovnako ako Nitra a Sereď na miestach za ním. "Je to ďalší zápas, ktorý potrebujeme tímovo zvládnuť, aby sme sa udržali v prvej šestke. Slovan nechce prehrať, my sa chceme ukázať, určite to bude o veľkom počte súbojov a taktike. Nemajú radi tvrdosť v osobných súbojoch, ideme to odbojovať. Sme pripravení, ešte niečo doladíme na tréningu," povedal trnavský obranca Tomáš Košút.

 

Hosťujúci tréner Michal Ščasný má s výnimkou stredopoliara Jakuba Radu k dispozícii kompletný káder. Ten prešiel počas zimnej prestávky veľkou obmenou. Vo vzájomnom zápase jesennej časti uspel Slovan v Trnave 2:1. "Naše mužstvo je iné ako na jeseň. Niektoré herné situácie však zverencom ukážem, boli tam chybičky, ktoré sa môžu preniesť, čo by som nechcel. Odovzdáme maximum tak ako doteraz a uvidíme, čo prinesie zápas. Môžeme hrať na protiútoky aj do plných," povedal Ščasný, ktorý ocenil silu v zostave súperovho kouča Martina Ševelu: "Majú extra kvalitu na slovenskú ligu, fantastických hráčov, individuality, ktoré dokážu rozhodnúť zápas. Jedna strana, druhá strana, hrotový útočník, stredopoliari... V porovnaní s tým, čo im predtým chýbalo, majú teraz kvalitu aj v defenzíve."

 

Spartak na jar remizoval v Žiline 1:1 a doma zdolal Dunajskú Stredu 3:1, oba tímy sú v tabuľke nad ním. Teraz naň čaká fortunaligový líder a zároveň najväčší rival. "Nálada je dobrá tak ako minulý týždeň. Zažil som v Česku Spartu proti Slavii, na Slovensku je najväčšie derby toto, určite cítiť pnutie. Pripravujeme sa však štandardne, ako pred každým zápasom. Pre nás sú dôležité body, nachystáme sa a uvidíme, čo z toho vzíde v nedeľu," dodal Ščasný. Výkop je na programe 3. marca o 18.00 h.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies