Fanúšikovia The Gunners sú vo vytŕžení, Arsenal zaznamenal najdrahší prestup v klubovej histórii!

NETKY.SK • 1 August 2019, 18:51 • 2 min
Fanúšikovia The Gunners sú vo vytŕžení, Arsenal zaznamenal najdrahší prestup v klubovej histórii!

LONDÝN - Známy anglický futbalový klub Arsenal Londýn už dlhšie obdobie nevie získať významnú trofej. Za posledné roky sú to hlavne úspechy v anglickom superpohári a FA Cupe, posledné zisky 2015, 2017. V európskych súťažiach sa však "The Gunners" nedarí, i keď minulý rok sa dostali do finále Európskej ligy. Stroskotali tam však na svojom mestskom rivalovi Chelsea FC.

slovakia

left justify in out

Pokiaľ sa však pozriete na súpisku hráčov, Arsenal disponuje kvalitnými futbalistami, z ktorých väčšina patrí aj do reprezentačných mužstiev svojich krajín. Treba však povedať, že premiere League je považovaná za najvyrovnanejšiu futbalovú ligu sveta. vedenie si však povedalo, že je načase priviesť na Emirates Stadium hviezdu veľkého kalibru. 

 

img

 

Nakoniec sa tak aj stalo a Arsenal zaznamenal rekordný prestup. Z Lille získal krídelníka Nicolasa Pepeho za 72 miliónov libier a spravil z neho svoju najdrahšiu akvizíciu v histórii. Dvadsaťštyriročný reprezentant Pobrežia slonoviny podpísal zmluvu na päť rokov. 

 

 

Pepe pôsobil v Lille od roku 2017. V uplynulej sezóne sa podieľal na druhom mieste v Ligue 1 22 gólmi a 11 asistenciami, produktívnejší bol iba Kylian Mbappe z majstrovského PSG (33+6). "Dostať sa sem pre znamená mňa veľmi veľa. Prešiel som dlhú cestu a upísať sa takémuto klubu je odmena. Som presvedčený, že Arsenal je tá správna voľba," citoval Pepeho web BBC.

 

 

Nový hráč "kanonierov" je celkovo štvrtý najdrahší v Premier League po Paulovi Pogbovi (89 miliónov libier) a Romeluovi Lukakuovi (75 mil.) z Manchestru United a obrancovi FC Liverpool Virgilovi van Dijkovi (75 mil.). "Nicolas patrí k najlepším a najtalentovanejším hráčom v Európe. Chceli ho viaceré popredné kluby. Jeho angažovaním sme splnili jeden z najhlavnejších cieľov prestupového okna, mužstvu pridá rýchlosť, kreativitu a produktivitu," uviedol tréner Arsenalu Unai Emery. Pepe sa stal okrem iného aj najdrahším africkým hráčom v histórii.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies