AKTUALIZOVANÉ Fanúšikovia naliehajú na Justina Biebera, aby zrušil koncerty. Viaceré uznávané skupiny už svoje koncerty rušia

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 09:04 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Fanúšikovia naliehajú na Justina Biebera, aby zrušil koncerty. Viaceré uznávané skupiny už svoje koncerty rušia

LONDÝN - Fanúšikovia kanadského popového speváka Justina Biebera v utorok žiadali, aby boli zrušené blížiace sa koncerty jeho britského turné. Samovražedný útok v anglickom Manchestri počas koncertu americkej speváčky Ariany Grande otriasol však celým hudobným svetom. Niektorí umelci zrušili nadchádzajúce vystúpenia, no iní vo svojich plánoch mienia pokračovať.

slovakia

left justify in out

To len zdôrazňuje, že pondelkový samovražedný bombový útok na koncerte americkej speváčky Ariany Grande v britskom Manchestri môže mať skutočne nepriaznivý vplyv na hudobníkov so základňou mladých fanúšikov. Napísala to tlačová agentúra Reuters.

 

Bieber (23) má v júli odohrať koncert pod holým nebom v londýnskom Hyde Parku. Ale jeho obdivovatelia a obdivovateľky už zaplavili sociálne siete výzvami, že by nemal vystúpiť, kvôli bezpečnosti fanúšikov aj svojej vlastnej. "Zrušte Justinov koncert v Spojenom kráľovstve, prosím! Chceme, aby bol v bezpečí," napísal ktosi na účte Bieberovho manažéra Scootera Brauna na Instagrame.

 

Braun je aj manažérom speváčky Grande (takisto 23), ktorej fanúšikovskú základňu tvorí mnoho tínedžeriek a malých dievčat. Aj ony boli v pondelok večer 22. mája na jej koncerte v anglickom meste Manchester, kde samovražedný bombový útočník zabil 22 ľudí a zranil ďalších 59 osôb, mnohých kriticky.

 

Speváčka hitu "Problem" odletela v utorok po útoku domov do amerického štátu Florida, aby trávila čas s rodinou, napísal denník Daily Mail na webovej stránke. Nie je jasné, či sa uskutoční zvyšná časť jej svetového turné, vrátane vystúpení v Londýne a Európe. Leanne Murrayová (20), ktorá žije v Írsku, má vstupenky na budúcomesačný Bieberov koncert v Dubline. Avšak po pondelkovom útoku uvažuje, že ich predá.

 

Koncertné šnúry sú pre hudobníkov v posledných rokoch jedným z najlepších zdrojov príjmov. Najúspešnejších desať svetových turné vynieslo v roku 2016 celkovo 1,67 miliardy dolárov, ako uvádza týždenník hudobného priemyslu Pollstar - pričom len samotný Bruce Springsteen zarobil 268,3 milióna dolárov.

 

Popové hviezdy ako Taylor Swift, Bieber, One Direction a Grande tiež patria medzi najlepšie zarábajúcich muzikantov. Grande mala z turné od apríla 2016 do apríla 2017 hrubý príjem vyše 25 miliónov dolárov. Bieber zarobil v roku 2016 v hrubom 163 miliónov dolárov, napísal Pollstar.

 

Americká skupina Blondie zrušila utorkový koncert v Londýne "na znak úcty k obetiam tohto strašného útoku" v hale Manchester Arena. Speváčka kapely Debbie Harryová na sociálnej sieti napísala, že pre vystúpenie stanovia nový termín.

 

Anglická skupina Take That, ktorá vznikla v Manchestri, tiež odvolala utorkový koncert v Liverpoole i tri manchesterské vystúpenia v ďalších dňoch tohto týždňa, a to "z úcty" voči obetiam útoku s 22 mŕtvymi.

 

Viacero hudobníkov s blížiacimi sa letnými koncertmi v Európe však uviedlo, že svoje plány meniť nebudú. Tieto podujatia sa budú zrejme konať za zvýšených bezpečnostných opatrení.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona