Fanúšikovia Harryho Pottera sa môžu tešiť na nový dokumentárny seriál

NETKY.SK • 15 Január 2020, 15:26 • 2 min
Fanúšikovia Harryho Pottera sa môžu tešiť na nový dokumentárny seriál

Fanúšikovia najslávnejšieho filmového čarodejníka v dejinách popkultúry dostanú ďalší dôvod na radosť.

slovakia

left justify in out

Kým milióny milovníkov magického sveta Harryho Pottera z pera britskej spisovateľky J. K. Rowlingovej čakajú na tretí diel novej filmovej série Fantastické zvery, televízna stanica BBC začala pripravovať nový dokumentárny cyklus, ktorým čarovné zveri fiktívneho sveta všetkým bližšie predstavia.

 

Magický dokument

O vzniku nového dokumentárneho seriálu, ktorého epizódami bude divákov v pôvodnom znení sprevádzať hlas Stephena Frya (nahovoril aj audioknihy v pôvodnom jazyku a účinkoval vo filmoch ako Gosford Park, Alenka v ríši divov a v ďalších) informovala BBC na svojom webe.

 

Nový dokumentárny cyklus pod zatiaľ pracovným názvom Fantastic Beasts: A Natural History má byť akousi zmesou fantasy a dokumentu. Odhaľovať má ozajstné podivné tvory žijúce od Sibíru po Madagaskar a vysvetľovať ich prepojenia na magický svet fantastických zverí, ktoré vytvorila spisovateľka J. K. Rowlingová.

 

Dokumentárny projekt vznikne v spolupráci so štúdiom Warner Bros. a londýnskym prírodopisných múzeom (Natural History Museum), pričom výsledný produkt odvysiela britská stanica BBC. Cieľom tvorcov je priniesť nový žáner náučného dokumentu.

 

 

Od kentaurov po ňucháčiky, exotických vtákov až po fénixa, 11-tisíc rokov starých vlčích nosorožcov po erumpenty a od obrích chobotníc až po zouwy pripomínajúce veľké mačky - to všetko sa bude objavovať a odhaľovať v novom dokumentárnom cykle, ktorý spojí paralely medzi skutočným svetom a úžasnými svetmi mytológie a literatúry, vrátane prvkov, ktoré fanúšikovia Harryho Pottera a série Fantastické zvery takmer okamžite spoznajú.

 

Konkrétny dátum premiéry nového dokumentu zatiaľ BBC nezverejnila, ale produkcia takéhoto projektu zrejme bude náročná a očakávať ho môžeme najskôr budúci rok.

 

Aj výstava

V súvislosti s novým dokumentom tiež londýnske Prírodovedné múzeum pripravilo unikátnu výstavu nazvanú Fantastic Beasts: The Wonder of Nature. Tú slávnostne sprístupní od tohtoročnej jari, vstupenky sa začnú predávať od 16. januára 2020. Výstava priblíži magické zveri a tvory skutočného sveta, ktoré stáli za ich inšpiráciou.

 

 

Pokračovanie Fantastické zvery a ich výskyt

Studio Warner Bros., nehľadiac na tu spomenuté projekty, tiež začína pracovať na treťom filme série Fantastické zvery a ich výskyt. Premiéra zatiaľ nepomenovaného filmu s Eddiem Redmayne v hlavnej úlohe je naplánovaná na 11. november 2021, tentokrát z Brazílie, kde žije niekoľko druhov magických zvierat a komunita silných kúzelníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona