Fanúšikovia Fenerbahce skandovali meno Putina, klub dostal podmienku

NETKY.SK • 6 August 2022, 11:27 • 2 min
Fanúšikovia Fenerbahce skandovali meno Putina, klub dostal podmienku

Európska futbalová federácia UEFA si posvietila na správanie priaznivcov tureckého klubu Fenerbahce Istanbul počas odvety 2. predkola Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev.

slovakia

left justify in out

Tureckí fanúšikovia skandovali počas zápasu s ukrajinským súperom meno ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý je zodpovedný za inváziu v tejto krajine. UEFA preto udelila Fenerbahce dvojročnú podmienku. Ak dôjde k jej porušeniu, klub bude nútený uzavrieť časť tribúny s kapacitou 5 tisíc miest.

 

img

 

So skandovaním začali Turci po tom, ako v 57. minúte otvoril skóre Vitalij Bujalskij. Dynamo napokon v Istanbule zvíťazilo 2:1 a po remíze z prvého zápasu postúpilo ďalej. Fenerbahce sa tak prepadlo do 3. predkola Európskej ligy, kde v prvom zápase porazilo české Slovácko rozdielom triedy 3:0.

 

img

 

Fenerbahce dostalo za „hádzanie predmetov a provokatívne skandovanie urážlivého charakteru“ okrem dvojročnej podmienky aj pokutu 50 tisíc eur. Pokriky šokovali aj trénera Dynama Mirceu Lucescua, ktorý sa nezúčastnil na pozápasovej tlačovej konferencii. Práve pre inváziu Ruska na Ukrajinu je kyjevský klub nútený hrať domáce zápasy európskych pohárov mimo Ukrajiny.

 

img

 

„Stretnutie sa vyvíjalo dobre a nebrali sme do úvahy fanúšikov. Nečakal som však takéto chorály domácich, boli poľutovaniahodné," vyjadril sa po zápase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies