Fanúšikovia Dukly Trenčín robia zbierku na Demitrov pamätník

NETKY.SK • 7 August 2013, 09:49 • 2 min
Fanúšikovia Dukly Trenčín robia zbierku na Demitrov pamätník

TRENČÍN – Na Zimnom štadióne v Trenčíne by mal vzniknúť pamätník tragicky zosnulého hokejistu Pavla Demitru. Vytvoriť ho chcú fanúšikovia trenčianskej Dukly. Peniaze naň zháňajú prostredníctvom verejnej zbierky.

slovakia

left justify in out

Ako informoval jeden z jej organizátorov Tomáš Baláž, doteraz majú na účte, ktorého stav si môže každý skontrolovať, vyzbieraných viac ako 2 000 eur. „Chceli by sme vyzbierať takých päťtisíc, šesťtisíc eur. Za tú sumu by sme vedeli dať urobiť bustu s plaketou,“ povedal.

Zbierku plánujú ukončiť v deň leteckej tragédie, pri ktorej Demitra pred dvoma rokmi zahynul, teda 7. septembra. Pamätník plánujú na zimnom štadióne osadiť 29. novembra, vtedy slávil hokejista narodeniny. Podľa Baláža by mal byť pamätník pri hlavnom vchode. O tom, či tam nakoniec naozaj bude, ešte rokujú s mestom. 

Útočník Pavol Demitra tragicky zahynul v septembri 2011 pri leteckej katastrofe pri ruskom Jaroslavli. Charizmatický hokejista patril dlhé roky medzi opory reprezentácie SR. Odchovanec trenčianskeho hokeja pôsobil od sezóny 1993/1994 v zámorí a vypracoval sa na jednu z najväčších hviezd profiligy. V NHL hrával za kluby St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Minnesota Wild a Vancouver Canucks. Ročník 2010/2011 absolvoval v tíme KHL Lokomotiv Jaroslavľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies