Fanúšikovia definitívne rozhodli! Maskot šampionátu sa bude volať ...

NETKY.SK • 27 August 2018, 15:18 • 2 min
Fanúšikovia definitívne rozhodli! Maskot šampionátu sa bude volať ...

Bratislava - Oficiálnym maskotom hokejových majstrovstiev sveta 2019 na Slovensku (10. - 26. mája 2019) bude Macejko. O mene medveďa s bačovským opaskom a pastierskym klobúkom rozhodli fanúšikovia v internetovom hlasovaní na oficiálnej facebookovej stránke šampionátu.

slovakia

left justify in out

Presne dvanásť dní trvalo hľadanie mena pre medveďa, maskota MS 2019. Celkovo hlasovanie zaznamenalo veľkú pozornosť. Fanúšikovia v prvej fáze navrhovali meno pre maskota, pričom oslovených bolo takmer 450.000 ľudí, v druhej hlasovali za jeden z dvoch vybraných návrhov (dosah vyše 210.000 fanúšikov). V II. kole priamo odovzdalo svoj hlas na facebooku MS jednotlivým návrhom skoro 11.000 fanúšikov. Víťazné meno Macejko získalo od ľudí 7169 hlasov, za alternatívne pomenovanie Juro hlasovalo 3577 ľudí. 

 

"Teší nás, že sme spoločne dokázali nájsť meno pre nášho maskota. Bol to najprijateľnejší spôsob výberu pomenovania, rozhodli o tom tí najkompetentnejší – fanúšikovia," uviedol v tlačovej správe šéf organizačného výboru MS Igor Nemeček. 

 

Autorom mena pre oficiálneho maskota je Matej Drinka z Borského Svätého Mikuláša. Jeho návrh uspel v súťaži, ktorú vyhlásil organizačný výbor MS 2019 v polovici augusta. "Okrem Macejka a Jura sme dostali od ľudí celkovo vyše 1200 odporúčaní na pomenovanie. Okruh alternatív sa zúžil po prvom kole v druhej polovici augusta. Priklonili sme sa k najviac frekventovaným menám, ktoré do komentárov na sociálnych sieťach šampionátu písali fanúšikovia. Každopádne, všetkým touto cestou patrí veľké poďakovanie," povedala riaditeľka komunikácie šampionátu Michaela Grendelová.

 

Medveď Macejko sa už o niekoľko mesiacov objaví aj na slovenských zimných štadiónoch počas prípravných zápasov slovenských hokejových reprezentantoch pred šampionátom v Bratislave a Košiciach. "Máme vizuálnu podobu, meno, teraz už môžeme pokojne pracovať na zhmotnení oficiálneho maskota. Cieľom je ho ľuďom odprezentovať ešte pred začiatkom majstrovstiev sveta. Zároveň sa potešia aj tí najmenší. Samozrejmosťou bude medveď Macejko, ako jeden z najžiadanejších suvenírov, v oficiálnych fanshopoch šampionátu," povedal marketingový riaditeľ majstrovstiev Vladimír Janček.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona