Fanúšikovia Beatles sa môžu tešiť na ďalšie doteraz nevydané nahrávky

NETKY.SK • 13 September 2013, 07:57 • 2 min
Fanúšikovia Beatles sa môžu tešiť na ďalšie doteraz nevydané nahrávky

LONDÝN - Fanúšikovia legendárnej štvorice z Liverpoolu, kultovej skupiny The Beatles sa môžu tešiť na výber ďalších záznamov ich niekdajšej produkcie pre BBC, ktorý by mal obohatiť predvianočný trh s nosičmi zvukových záznamov nielen v ich rodnej Británii.

slovakia

left justify in out

V jedenásty novembrový deň sa na britskom trhu objaví dvojalbum On Air Live at the BBC Volume 2, ktoré nadviaže na známu kompiláciu rovnakého charakteru z roku 1994 a ktoré ponúkne celkove 63 nahrávok svetoznámej štvorice. Až 37 z nich doteraz nikdy nevyšlo, desiatku piesní The Beatles nikdy nenahrali pre spoločnosť EMI, distributéra ich slávnych nahrávok zo 60. rokov minulého storočia. Zberatelia nahrávok skupiny sa však s určitosťou potešia aj z 23 doteraz nevydaných záznamov konverzácie členov formácie s moderátormi britského verejnoprávneho rozhlasu a televízie v nahrávacom štúdiu, vyplýva z informácií internetového vydania denníka The Independent.

Medzi raritami spomína rovnaký zdroj cover verziu štandardu Beautiful Dreamer, ako aj naživo odvysielanú skladbu Chucka Berryho I’m Talking About You v podaní The Beatles. Samozrejme nebudú chýbať alternatívne verzie známych hitov skupiny. BBC v období od marca 1962 do júna 1965 odvysielala 275 hudobných vystúpení skupiny, viaceré z nich sa však dali nájsť už iba vďaka súkromným zberateľom, pretože vtedajšia prax vysielateľa nezahŕňala dlhodobé archivovanie odvysielaného hudobného materiálu.

Paralelne s novinkou sa na trhu objaví aj remasterovaná verzia "výberovky" spred 19 rokov, ktorú napriek identickej fotografii na obale bude možné rozoznať na základe odlišného farebného odtieňa. Už v októbri dostanú záujemcovia do rúk aj  novú knižnú publikáciu s názvom The Beatles: The BBC Archives 1962-1970 z pera znalca diela skupiny Kevina Howletta. Meno tohto autora poznajú už mnohí zberatelia vďaka textu z bookletu vydania kompletu štúdiových nahrávok skupiny v mono a stereoverzii spred niekoľkých rokov, ale aj ďalších knižných prác - The Beatles at the Beeb (1982) a  The Beatles at the BBC (1996).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona