Fanúšikovia Bayernu oslavovali Thomasa aj Gerda Müllera

NETKY.SK • 5 November 2015, 11:56 • 2 min
Fanúšikovia Bayernu oslavovali Thomasa aj Gerda Müllera

MNÍCHOV - Fanúšikovia futbalistov Bayernu Mníchov si najprv vychutnali dva góly Thomasa Müllera v zápase a po ňom pripravili ovácie pre klubovú legendu Gerda Müllera.

slovakia

left justify in out

V stredajšom dueli Ligy majstrov Bayern prevalcoval Arsenal 5:1, ale okrem súčasných hráčov bavorského veľkoklubu fanúšikovia prejavili úctu aj čerstvému sedemdesiatnikovi Gerdovi Müllerovi. Ten oslávil narodeniny v úzkom rodinnom kruhu, keďže už nejaký čas trpí Alzheimerovou chorobou a na verejnosť prakticky nevychádza.

"Všetci nahlas zborovo spievajú - Müller, Müller! Naša legenda má sedemdesiat!“ hlásali transparenty na južnej tribúne mníchovskej arény. "Je mi nesmierne ľúto toho, čo sa stalo Gerdovi. Mal som veľké šťastie, že som ešte v amatérskom tíme Bayernu prichádzal s ním do kontaktu a mohol ťažiť aj z jeho rád. Klobúk dolu pred ním ako hráčom, ale ešte viac ako človekom. Držal sa pri zemi napriek tomu, že to bol veľký futbalista,“ povedal Thomas Müller pre TV Sky.

Gerd Müller nastrieľal počas reprezentačnej kariéry v drese Nemecka v 62 zápasoch 68 gólov. Viac ich má na konte iba Miroslav Klose (71), ale potreboval na to až 137 stretnutí. Gerd Müller je majstrom sveta z roku 1974 a majstrom Európy 1972. S Bayernom Mníchov získal štyri bundesligové tituly a tri víťazstvá v Európskom pohári majstrov (1974, 1975, 1976), dnešnej Lige majstrov. Pred pár rokmi ešte pôsobil v štruktúrach Bayernu Mníchov ako jeden z trénerov v rezervnom tíme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies