Fanúšikovia AS Rím a Fiorentiny dostali voľné vstupy do múzeí

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 09:36 • 2 min
Fanúšikovia AS Rím a Fiorentiny dostali voľné vstupy do múzeí

RÍM - Fanúšikovia futbalistov AS Rím a Fiorentiny si môžu okrem športového zážitku vychutnať počas dvojzápasu osemfinále Európskej ligy aj kultúru a spoznať históriu, ktorá spája metropolu Talianska s Florenciou. Radnice oboch miest umožnili hosťujúcim divákom zdarma návštevy rôznych múzeí.

slovakia

left justify in out

Prvý duel osemfinále sa hrá vo štvrtok na Stadio Franchi vo Florencii. Starosta mesta Dario Nardella pozval pred jeho začiatkom rímskych fanúšikov na návštevu mestských múzeí. Na jeho krok zareagovala Giovanna Marinelliová, ktorá je v Ríme zodpovedná za kultúru, a potvrdila rovnakú možnosť pre divákov z Florencie na odvetu, ktorá sa hrá 19. marca.

 

Rimania chcú napomôcť nezvyčajným krokom k pokojnej atmosfére duelu. Zápas šestnásťfinále Európskej ligy v Ríme sprevádzali veľké výtržnosti fanúšikov Feyenoordu Rotterdam, ktorí poškodili aj nedávno zrekonštruovanú fontánu zo 17. storočia. "Fanúšikov Fiorentiny chceme okrem Olympijského štadióna pozvať aj do našich múzeí. Naše mestá spája bohatá história, ktorú by mali fanúšikovia spoznať," uviedla Marinelliová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona