Fanúšikom Richarda Müllera zostali oči pre plač

NETKY.SK • 13 August 2021, 12:03 • 2 min
Fanúšikom Richarda Müllera zostali oči pre plač

Richard Müller mal v sobotu vystúpiť na koncerte v amfiteátri v Galante. Nakoniec sa však rozhodol zrušiť koncert pre nezhody s primátorom Petrom Paškom.

slovakia

left justify in out

Dôvodom boli prísne opatrenia na kultúrnych podujatiach v Galante. "Z dôvodu neprimeraného obmedzovania návštevníkov kultúrnych podujatí zo strany primátora mesta Galanta sme nutení koncert zrušiť. Ospravedlňujeme sa záujemcom o koncert za vzniknuté komplikácie," uviedol manažment speváka na sociálnej sieti.

 

 

Prečítajte si: Aké zmeny prináša nový Covid automat?

 

Galantskí fanúšikovia Müllera teda zažili riadny šok.  „Dostali sme informáciu, že sa tam vyžadujú testy alebo covid pasy na vstup napriek tomu, že to nie je v COVID automate povinné. Napriek tomu, že je to v zelenej farbe, čiže sú to veci nad rámec. Zastavil sa predaj vstupeniek, ľudia to odmietajú, a keď začal primátor tieto veci aplikovať, tak niektorí ľudia začali vracať vstupenky na rôzne podujatia vrátane nášho,“ vysvetlil Novému Času manažér speváka Juraj Kuchárek.

 

„Nie je to adekvátne kultúre v stave, v akom je, treba ju podporiť, a nie jej klásť polená pod nohy. Rozhodli sme sa, že to zrušíme, nedá sa to takto robiť. Nemôže si hocijaký úradník v hocijakom meste robiť, čo chce, a zavádzať svoje vlastné opatrenia.“ 

 

Paška na svoju obranu na sociálnej sieti napísal: "Rozumiem muzikantom, rozumiem ľuďom, ktorí sa živia kultúrou, nemajú to ľahké, citim s nimi. Viem aj to, že viacero ľudí z tejto branže, nielen z môjho okolia, sa muselo živiť prácou na stavbách, či upratovaním áut, či bytov, keď chceli prežiť. Rešpektujem a vážim si vás, žiadam však rešpekt aj pre tých, ktorí zodpovedajú za verejný poriadok, žiadam o rešpekt pre zdravotníkov, pre ľudí z prvej línie, žiadam rešpekt aj pre tých, ktorí mali problémy s koronavírusom, či dokonca mali v rodinách obete."

 

Prečítajte si: Otec Britney Spearsovej sa vzdal správy jej majetku

 

Vysvetlil, že Galanta bola jediné mesto, ktoré malo počas pandémie zrušenú nemocnicu. Bola v nej zriadená covidová nemocnica a do dnešného dňa ešte nenabehla do štandardného režimu.

 

img

 

Kultúrny semafor to podľa slov primátora Pašku špecifikuje tak, že povinnosť testu alebo očkovania v základnom stupni je pri vysoko rizikových aktivitách. Ako príklad uviedol kultúrne hromadné podujatia bez pevného sedenia spojené so spevom, tancom a konzumáciou jedál a nápojov v interiéri a exteriéri.

 

"Podmienkou pre vyžadovanie očkovania alebo testu je kombinácia aspoň dvoch parametrov, ktorými sú nemožnosť dodržiavania alebo riziko porušovania pravidla rúška-odstupy-ruky, vysoká koncentrácia ľudí bez rúšok a rizikové praktiky spievanie, tanec, kričanie. Na toto som upozornil, no urobili si po svojom a vyhlásili, že zlý primátor zakázal. Zlý primátor je primátorom všetkých ľudí, nielen tých, ktorí sa chcú zabávať."

 

"Galanta má 15-tisíc obyvateľov a zhruba 60 percent už je zaočkovaných, ale tento rok nám za prvé štyri mesiace zomrelo 200 ľudí, pričom v štandardnom roku ich tu zomiera 150 – 180. V galantskej nemocnici zomrelo v prvom polroku vyše t1 000 ľudí. A ja teraz mám umožniť, aby sa šalelo? Mám sa na to nečinne pozerať? Som platený za to, aby som mesto rozvíjal, dbal na jeho majetok a zdravie obyvateľov.“ 

 

„Oznámil som im, že keď nie sú schopní dodržiavať pravidlá, potom by mali mať vstup na koncert len zaočkovaní alebo otestovaní. Nikdy som natvrdo nepovedal, že takto to bude a basta. Oni si to takto vyložili. Dohoda s tímom Richarda Müllera bola, že nemá pevnú gážu, ale spolupodieľa sa na potenciálnom zisku alebo strate. A keďže sme trvali na tom, že opatrenia sa budú dodržiavať, pretože už tu boli tri čurbesy a stačilo, tak si povedali, že nebudú riskovať, že im príde minimum ľudí, pretože nie každý súhlasí s očkovaním alebo testovaním. Mimochodom, predaných bolo len zhruba 200 lístkov, takže si nemyslím, že to bol jediný dôvod.“

 


 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona