Fanúšik zažaloval Kanyeho Westa a streamovaciu službu Tidal

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 11:29 • 2 min
Fanúšik zažaloval Kanyeho Westa a streamovaciu službu Tidal

NEW YORK - Istý Justin Baker-Rhett zažaloval amerického rappera a producenta Kanyeho Westa a streamovaciu službu Tidal, ktorú vlastní Jay Z, za falošné tvrdenie, že Westov najnovší album The Life Of Pablo (2016) bude dostupný iba prostredníctvom platenej služby Tidal. Rapper však neskôr novinku ponúkol aj na Apple Music, Spotify a vlastnej webstránke, čím sa podľa žalobcu dopustil podvodu.

slovakia

left justify in out

Baker-Rhett v žalobe tvrdí, že sa na Tidal zaregistroval po tom, ako West vyhlásil, že jeho nový album nebude nikdy dostupný nikde inde. Podľa fanúšika išlo o podvod s cieľom zvýšiť počet zaregistrovaných užívateľov a tým pádom aj hodnotu spoločnosti o 60 miliónov dolárov. Počas prvých desiatich dní od vydania totiž The Life Of Pablo zaznamenal viac než 250 miliónov vypočutí. Baker-Rhett taktiež tvrdí, že Tidal ohrozuje súkromie používateľov, pretože od nich vyžaduje rôzne osobné údaje. Fanúšik chce súdnou cestou vymôcť odškodné ako aj vymazanie osobných údajov používateľov. West ani zástupcovia služby Tidal sa zatiaľ k žalobe nevyjadrili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies