Fanúšik Liverpoolu Sean Cox je v kritickom stave

NETKY.SK • 26 Apríl 2018, 07:43 • 2 min
Fanúšik Liverpoolu Sean Cox je v kritickom stave

LIVERPOOL - Päťdesiattriročný Sean Cox je v nemocnici v kritickom stave po útoku dvojice mladíkov z Ríma pred utorkovým prvým súbojom semifinále futbalovej Ligy majstrov FC Liverpool - AS Rím (5:2). Zranený priaznivec pochádza z Írska, odkiaľ priletela jeho manželka, aby ho navštívila v liverpoolskej nemocnici Walton Hall Neurological Centre.

slovakia

left justify in out

Rímsky klub vydal medzitým vyhlásenie, v ktorom "odsudzuje opovrhnutiahodné správanie malej skupiny fanúšikov, ktorí zahanbili vlastné mužstvo a väčšinu slušných priaznivcov na Anfielde."

"Svedkovia nás informovali, že obeť zasiahli opaskom a chlap sa potom zrútil na zem. Jeho súčasný stav možno označiť ako kritický," uviedol zástupca polície, inšpektor Merseyside Paul Speight podľa BBC Sport.

Podľa korešpondenta BBC Sport Davida Ornsteina sa násilnosti začali po tom, čo veľká skupina rímskych fanúšikov začala útočiť na domácich opaskami na Venmore Street pokračujúc na Walton Breck Road. "Jeden z Liverpoolčanov potom klesol k zemi a bolo mu poskytnuté zdĺhavé lekárske ošetrenie. Jeden z útočníkov dokonca mal pri sebe kladivo," skonštatoval David Ornstein, Redaktor Sunday Times Jonathan Northcroft útok Rimanov označil za nečakaný a náhly a neskôr už len videl ako ich prenasledujú policajti.

Problémy sa Liverpoolu nevyhli ani nedávno začiatkom apríla, keď domáci fanúšikovia zaútočili na autobus futbalistov Manchestru City pred vzájomným štvrťfinálovým súbojom Ligy majstrov na Anfield Road. Európska futbalová únia už obvinila domácu stranu z nedostatočného poriadku, resp. fanúšikov FCL z prečinov hádzania plechoviek, fliaš či svetlíc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies