Fanúšik LFC prišiel o nohu, zostalo mu "You'll never walk"

NETKY.SK • 7 Február 2015, 09:19 • 2 min
Fanúšik LFC prišiel o nohu, zostalo mu "You'll never walk"

LIVERPOOL - Keď fanúšik anglického futbalového klubu FC Liverpool Andy Grant prišiel vo vojnovej misii v Afganistane po šliapnutí na mínu o nohu, ako prvé počul od lekárov: Už nikdy nebudete chodiť (v anglickom preklade You'll never walk, pozn.).

slovakia

left justify in out

Na končatine, ktorú v roku 2009 čiastočne stratil, mal pôvodne vytetované známe slová hymny FC Liverpool "You'll never walk alone". Po amputácii mu chýbalo posledné z nich.

 

"Je to úžasná irónia," priznal 26-ročný Grant, ktorý sa v súčasnosti pohybuje pomocou špeciálnej protézy. Grant odvtedy prostredníctvom svojej nadácie podporuje vojnových veteránov a v roku 2012 spustil program, ktorý má pomáhať niekdajším vojakom k zaradeniu sa do civilného života. Popri tom nezabúda ani na svoju najväčšiu vášeň, ktorou je práve FC Liverpool. Jeho snom je dostať sa na paralympijské hry 2016 v brazílskom meste Rio de Janeiro, kde by sa chcel predstaviť v behu na 10 km. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona